Fake hesap söylemi için bahsetmiştim kara listeden. Konu nerelere geldi.
Öncelikle sayın Barış. Devlete atanmak isteyen öğretmenler, bunun gerçekleşebilmesi için rehabilitasyon merkezlerinin kapatılması gerektiğini biliyorlar. Taleplerini belirten kişilerden uzun süredir böyle bir ifade görmedim. Atanmayı değil de eşit şartlarda çalışabilmeyi istiyorlar. Sizler de bunu istiyorsunuz. Elinizden gelse, aradaki mesai farkını telafi etmek için kamuya kıyasla 2 kat fazla maaş vermez misiniz? Bunu istemeyen yoktur ama şartlar el vermiyor. Sizin düzeltebileceğiniz bir durum yok. Ama bu konuya öğretmenlerin çoğu mutlu, memnun gibi bir yakıştırma yapmanız çok yanlış. Sektörde çalışan öğretmenlerin, en az %90'ı kamuda çalışmayı ister. Birbirimizi kandırmayalım. Eskiden kamu-özel rekabeti vardı. Şimdi özelde çalışmak '' boşta kalmayayım atanana kadar'' mantığıyla gidilen yer oldu.
Sn waramiral. Etiketlemenin her türlüsünü yanlış buluyorum. O yapmış bu yapmış farketmez. Bende ilk çalıştığım kurumda çok problem yaşadım. Ama kimseye şu kurum şöyledir, böyledir demedim. Sorana da fikir vermedim. Etrafta söylenen sözler yerine bence görüşüp, kişinin kendi karar vermesi gerekir. Bu yaşadığım sorun belki bana özeldi, belki bende de sıkıntı vardı, belki şimdi çok daha iyi durumdadırlar, orasını bilemem. Bilmediğim şey hakkında da yorumda bulunmaktan kaçınırım.
Esas noktaya gelecek olursak ''e onlar da böyle yapıyor'' diyerek haklı durumda olunmaz. Ortada bir yanlış varsa düzeltmek gerekir. Bu davranışları sergileyen kişileri eleştiriyorsunuz da, sizin yaptığınız da aynısı. Ne fark var? Kime göre, neye göre mantığını bırakın. Özel eğitim zıtlaşarak değil yaklaşarak ilerleyebilir.
Sn Tartanç.
Bu etkileşimlerin sizi geliştirmediğini düşünseniz,, cevap vermek için hiç uğraşmazdınız. Boş verin fake hesabı. İçeriğine bakın. Haklı yanlarını görün, gösterin. Olması zor ama bu şekilde yaparsanız olabilir, diyerek tartışın. Darılmayın hemen. Destek bulamazlar demek yerine, ötekileştirme noktasına gelmeden, sizlerin de daha iyi neleri yapabilirim diyerek şapkayı önüne koyması gerekir. Sistem bozuk, sistem yanlış. Sizler de alternatif sunun. Dernek sadece ticari boyutu üzerine görüşmeler yürütmesin. Eğitsel boyutu da konuşulsun. Elbet ortak bir yol bulunur. Özel eğitimin içinde olan birinin sabırlı olması gerekir. Engellemek keşke tüm sorunları çözse.
Sallamayın diyen ayıp etmiş ama. Gerçi benim de koltuk sevdası demişliğim var da neyse artık

Siz takılmazsınız böyle şeylere.