Obey yazan:
Şartlar hiç adil değil. İstanbul'da yaşam çok daha pahalı. İşin saçmalığı da burada başlıyor.
Şartlar hiç bir yerde adil değil... Mesela Ankara'da merkezi yerlerde kira ücretleri İstanbul'dan yüksektir. Ama dediğiniz gibi üniversitelerin çok mezun vermesi nedeniyle başlangıç ücretleri düşüktür. Taşrada kira çok düşüktür ama ulaşım maliyetleri ve eğitimci maliyetleri yüksektir.
Aslında bu iş en iyi SHÇEK döneminde yapılıyordu. Her yıl valiliklerde il ücret tespit komisyonu kuruluyor ve taban-tavan ücretleri belirliyordu. Devlet ne öderse ödesin her il kendi ücret aralığında hareket ediyordu.
Şimdi herkese tek ücret... ne adil, ne hakkaniyetli. Ücretlerin sabit olması zaten ayrı bir saçmalık. Her şeyden önce kurumları geçelim her çocuk aynı değil, eğitim gereksinimi aynı değil.
Bu şartlarda hiç bir kurum eğitim çeşitliliğine gitmez, yeni yatırımlar yapmaz, arge yapmaz. YApmasına gerek olmadığı gibi yapan enayi durumuna düşüyor. Bugün Orrf eğitimi vereceğim deyip ücret almaya kalksanız MEB soruşturma açıyor. Halk oyunu öğreteceğim deseniz olmaz diyor. Müzik dersi vereceğim deseniz yapamazsın, cezayı basarım diyor.
Yalan yanlış 4 programın peşine takılmış gidiyoruz. Çocukla 1 yıl ben çalışıyorum ama programını 15 dakika çocuğu gören RAM hazırlıyor.
Yani neresinden tutsan elinde kalan bir düzen var. Neresini düzelteceksin. Öğretmenleri kadroya alsınlar da onlar kurtulsun bari.