barisltd yazan:
Bu gencecik, hayatının baharında denilebilecek arkadaşa üzülmemek mümkün değil.
Çektiği videoyu izledim. Her mücadelesi başarısız olmuş, baş vurdurğu her yol bir şekilde engellerle kapanmış. Hayata küsmüş, çaresizlik içinde kalmış.
Çok yoğun bir depresyon ve umutsuzluk içinde olduğu görülebiliyor. Keşke çok daha önce bu arkadaşın yaşam sevincini alıp götüren nedenler ortadan kaldırılabilseydi.Müdahale edilebilseydi.
Bunun gibi nice genç insanımız çaresizlik içinde boğuşuyor. Genç işsiz oranı %25'lere çıktı. İş bulan da ne umduğu gibi işi, ne umduğu ücreti bulamıyor. Fırsatını, yolunu bulan yurtdışına kaçıyor. En büyük toplumsal sorunlarımızdan biri. Ve çok ciddi şekilde ihmal ediliyor. Son 10 günde 4-5 kişi intihar etti. Geçen yıl 3.000 civarında insanımız kendisini öldürmüş. En kötü tarafı bu tür intiharların bulaşıcı özelliği var. Birbirini tetikliyor.
Herkesin bunu ciddiyetle ele alınması gereken toplumsal bir yara olarak görüp değerlendirmesi lazım. Gerçekten çok üzüldüm. Anasına, babasına Allah sabır versin. Hiç bir evlat ebeveynlerinden önce ölmemeli.
Katılmamak mümkün değil. Bazen başvurular arasında matematik, Türkçe vb.. alan dışı öğretmenler oluyor. Çaresizlikleri iç parçalıyor, onca sene anne baba desteği, kendi emekleri, hayatlarının yarısına yakını eğitimle geçiyor ama içine girdikleri deniz çok büyük ve kıyı çok uzak..
Eğitim sistemi her değişen bakanla iyileştirilmedi, komple yeniden değişti..
Sonuç pırıl pırıl idealist hayatlar toprak oluyor.
Şahsen kendi üzerime düşen olarak yeni mezunlara mutlaka şans veriyorum. Koordinatör öğretmenine de elinden geleni fazlasıyla yapması için ikazda da bulunuyorum. Ufak tefek hatalarını da tölere ediyoruz..
Üzücü ya. İzledim çok üzüldüm gerçekten.