Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Sosyal Medya

Sosyal Medya 19 Şub 2020 22:15 #305

• Obey
  • Obey Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 249
  • Teşekkür Sayısı: 75
  • Başarı: -14
Yapmazlar sayın Garip. Hepimiz insanız. Burada konuşur, tartışırız ama böyle bir olay hakkında tartışma yaratmayız.

Giden gencecik bir can sonuçta. İçim kıyıldı. Sektörle alakası yok. Bu dünyanın saçma düzenine katlanılmıyor. Artık gerçekten yaşamak, iyi olmak çok zor.

Dediğim gibi yazmazlar sayın Garip. Yoksa o güzel insanın dediği gibi...

İnsan, insana güvenemedikten sonra, yaşamanın ne anlamı var?
Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sosyal Medya 20 Şub 2020 01:55 #306

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
Bu gencecik, hayatının baharında denilebilecek arkadaşa üzülmemek mümkün değil.

Çektiği videoyu izledim. Her mücadelesi başarısız olmuş, baş vurdurğu her yol bir şekilde engellerle kapanmış. Hayata küsmüş, çaresizlik içinde kalmış.

Çok yoğun bir depresyon ve umutsuzluk içinde olduğu görülebiliyor. Keşke çok daha önce bu arkadaşın yaşam sevincini alıp götüren nedenler ortadan kaldırılabilseydi.Müdahale edilebilseydi.

Bunun gibi nice genç insanımız çaresizlik içinde boğuşuyor. Genç işsiz oranı %25'lere çıktı. İş bulan da ne umduğu gibi işi, ne umduğu ücreti bulamıyor. Fırsatını, yolunu bulan yurtdışına kaçıyor. En büyük toplumsal sorunlarımızdan biri. Ve çok ciddi şekilde ihmal ediliyor. Son 10 günde 4-5 kişi intihar etti. Geçen yıl 3.000 civarında insanımız kendisini öldürmüş. En kötü tarafı bu tür intiharların bulaşıcı özelliği var. Birbirini tetikliyor.

Herkesin bunu ciddiyetle ele alınması gereken toplumsal bir yara olarak görüp değerlendirmesi lazım. Gerçekten çok üzüldüm. Anasına, babasına Allah sabır versin. Hiç bir evlat ebeveynlerinden önce ölmemeli.
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Son Düzenleme: 20 Şub 2020 01:56 yazan barisltd.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, fahrettin75, waramiral

Sosyal Medya 20 Şub 2020 03:19 #307

• cemkilinc
  • cemkilinc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 1059
  • Teşekkür Sayısı: 344
  • Başarı: -1
Aslında buraya başka bir şey yazmıştım sonra anlamsız olduğunu farkedip sildim. Neyse .
Son Düzenleme: 20 Şub 2020 03:23 yazan cemkilinc.

Sosyal Medya 20 Şub 2020 11:21 #308

• fahrettin75
  • fahrettin75 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 556
  • Teşekkür Sayısı: 164
  • Başarı: -55
barisltd yazan:
Bu gencecik, hayatının baharında denilebilecek arkadaşa üzülmemek mümkün değil.

Çektiği videoyu izledim. Her mücadelesi başarısız olmuş, baş vurdurğu her yol bir şekilde engellerle kapanmış. Hayata küsmüş, çaresizlik içinde kalmış.

Çok yoğun bir depresyon ve umutsuzluk içinde olduğu görülebiliyor. Keşke çok daha önce bu arkadaşın yaşam sevincini alıp götüren nedenler ortadan kaldırılabilseydi.Müdahale edilebilseydi.

Bunun gibi nice genç insanımız çaresizlik içinde boğuşuyor. Genç işsiz oranı %25'lere çıktı. İş bulan da ne umduğu gibi işi, ne umduğu ücreti bulamıyor. Fırsatını, yolunu bulan yurtdışına kaçıyor. En büyük toplumsal sorunlarımızdan biri. Ve çok ciddi şekilde ihmal ediliyor. Son 10 günde 4-5 kişi intihar etti. Geçen yıl 3.000 civarında insanımız kendisini öldürmüş. En kötü tarafı bu tür intiharların bulaşıcı özelliği var. Birbirini tetikliyor.

Herkesin bunu ciddiyetle ele alınması gereken toplumsal bir yara olarak görüp değerlendirmesi lazım. Gerçekten çok üzüldüm. Anasına, babasına Allah sabır versin. Hiç bir evlat ebeveynlerinden önce ölmemeli.

Katılmamak mümkün değil. Bazen başvurular arasında matematik, Türkçe vb.. alan dışı öğretmenler oluyor. Çaresizlikleri iç parçalıyor, onca sene anne baba desteği, kendi emekleri, hayatlarının yarısına yakını eğitimle geçiyor ama içine girdikleri deniz çok büyük ve kıyı çok uzak..

Eğitim sistemi her değişen bakanla iyileştirilmedi, komple yeniden değişti..

Sonuç pırıl pırıl idealist hayatlar toprak oluyor.

Şahsen kendi üzerime düşen olarak yeni mezunlara mutlaka şans veriyorum. Koordinatör öğretmenine de elinden geleni fazlasıyla yapması için ikazda da bulunuyorum. Ufak tefek hatalarını da tölere ediyoruz..

Üzücü ya. İzledim çok üzüldüm gerçekten.
Su akar yolunu bulur..
Son Düzenleme: 20 Şub 2020 11:22 yazan fahrettin75.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: waramiral

Sosyal Medya 20 Şub 2020 12:12 #309

• waramiral
  • waramiral Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 522
  • Teşekkür Sayısı: 298
  • Başarı: -9
Öncelikle gencecik arkadaşımıza Allah'tan rahmet ve ailesine,sevenlerine ve de tüm meslek camiasına bağ sağlığı diliyorum.

Sn.Fahrettinin dediği gibi eğitim sistemi nice güzel fidanlarımızı susuz bırakarak onları bu durumlara getiriyor. komple bir değişiklik gerekmekte. fakat bu yakın zamanda zor görünüyor.

Bazı ahlak sahibi öğretmen meslektaşlarımın yüksek çabasıyla sendika kuruluyor. umarım bu sendika ile seslerini daha iyi duyururlar.
ilk hedef olarak bildiğim kadarıyla maaşları ve primleri devletin ödemesini isteyecekler. bu bana çok mantıklı geliyor ve birçok sorunu çözecek gibi.

öğretmenler için ileride bişeyler yapılacak yapılacak da keşke böyle değerli canlar hayattayken veya hayata küsmemişken yapılsa...

Sosyal Medya 20 Şub 2020 15:20 #310

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Ne yazılabilir ki? Gencecik bir öğretmen vefat etmiş.Her şeyden vazgeçmiş. Ne yazabiliriz ki?

Çok üzücü çok.

Açım diyerek hayattan vazgeçen baba ve değişik nedenlerle intihar eden kişiler çok canımı yakıyor.İçim kanıyor.

Sosyal Medya 20 Şub 2020 19:06 #311

• anaeli
  • anaeli Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 203
  • Teşekkür Sayısı: 70
  • Başarı: -1
www.psikiy...aslagi.pdf

Derneklerimizde bu konuda katkı sağlamalı.Mevcut rehabilitasyon merkezleri olarak kurulu bir düzene sahip olduğumuzdan aktif rol alabiliriz diye düşünüyorum.Bir an önce yasallaşmalı .

Sosyal Medya 25 Şub 2020 02:22 #312

• Bado
  • Bado Kullanıcısının Avatarı
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 3
  • Başarı: 0
scayking yazan:
Sayın Obey, İnan AVŞAR kolejde çalışan bir matematik öğretmeni. Aynı iletiyi MEB bakanı Sayın Ziya SELÇUK'a gönderin.
Bide sitem edin sayın bakana, cesaretiniz varsa.
Eğitim sistemindeki sıkıntının nedeni buradaki patronlar değil.

Bilgilerinize Sayın Scayking; kolejlerde çalışan öğretmenlerle özel rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenler aynı kanunun belirlediği özlük haklarıyla çalışıyor. Kolejde veya özel rehabilitasyon merkezinde olması değersizleştirmiyor bir canı. Kaldıki bundan 2,5 3 ay önce Balıkesirde özel rehabilitasyon merkezinde çalışan bir kadın öğretmen canına kıydı. Nursel Özçelik isimli öğretmen. Öğretmen arkasında video bırakmadığı için gündem olmadı. Giden canlar hepimizin canı...
Sayfa oluşturma zamanı: 0.220 saniye
Sistem Kunena Forum