Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Sosyal Medya

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:16 #233

• Obey
  • Obey Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 249
  • Teşekkür Sayısı: 75
  • Başarı: -14
İstendiğinde çözüm odaklı olunabiliyormuş. Bunu okuyan, anlayan öğretmen arkadaşlar da savunur tek tip öğretmen maaşını. Sizin bunu savunmanız bile, öğretmenlerin sizi bu konuda suçlamaması için bir sebep. Yıkıcı değil yapıcı olunca istenilen sonuçlar elde edilir. Ortak yol bulunca iki tarafta aynı doğrultuda hareket eder. Bugün, yarın görürsünüz twiiter da tek tip öğretmen maaşı taleplerini.
Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:23 #234

• AliGalipDursen
  • AliGalipDursen Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 343
  • Teşekkür Sayısı: 655
  • Başarı: 16
Obey yazan:
İstendiğinde çözüm odaklı olunabiliyormuş. Bunu okuyan, anlayan öğretmen arkadaşlar da savunur tek tip öğretmen maaşını. Sizin bunu savunmanız bile, öğretmenlerin sizi bu konuda suçlamaması için bir sebep. Yıkıcı değil yapıcı olunca istenilen sonuçlar elde edilir. Ortak yol bulunca iki tarafta aynı doğrultuda hareket eder. Bugün, yarın görürsünüz twiiter da tek tip öğretmen maaşı taleplerini.

Valla artık MEB düşünsün. En çok sayıda işçi statüsünde öğretmen çalıştıran kamunun bizzatihi kendisi çünkü.

:lol: :lol:

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:24 #235

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
tartanc yazan:
Bir şey soracağım. Sitenin raytingleri aldı başını gitti.

Mehmet Bey sizin maaşları yatırdı mı? Bize yatırmamış. :woohoo:

Zamlar belli olunca yatıracakmış... :) :)

Şaka bir yana... her yıl bu zamanlar bir alevlenme oluyor doğal olarak. Sonuç belli olunca 1 hafta içinde herkes suspus olur, ortalık yatışır yine. :)
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:24 #236

• fahrettin75
  • fahrettin75 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 556
  • Teşekkür Sayısı: 164
  • Başarı: -55
tartanc yazan:
Sayın barış;

Bir şey soracağım. Sitenin raytingleri aldı başını gitti.

Mehmet Bey sizin maaşları yatırdı mı? Bize yatırmamış. :woohoo:

Not:Kimse ciddiye almasın.Eskiye dayanan espridir.
:)
Su akar yolunu bulur..

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:28 #237

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
Obey yazan:
İstendiğinde çözüm odaklı olunabiliyormuş. .

Çok iyi niyetlisiniz ama gerçek böyle değil. :)

Devlet şu anda bize ödediği paranın yarısını vergi, harç, prim vs. gibi adlar altında kaynakta geri alıyor. Bu hakkın verilmesi, yani kamu ile SSK'lı öğretmenlerin aynı haklardan yararlanması devletin ödediği paranın dolaylı olarak artması, gelirinin azalması demek.

Buna yanaşacak tek bir bürokrak veya siyasetçi çıkacağını zannetmiyorum.
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:33 #238

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Ben isim vererek Twitter da paylaştım.
Artık Ali Galip Hocam düşünsün. :oops: :silly: :woohoo: :whistle:
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: barisltd, AliGalipDursen

Sosyal Medya 28 Oca 2020 21:14 #239

• Ata99
  • Ata99 Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 108
  • Teşekkür Sayısı: 55
  • Başarı: 1
garip yazan:
Ata99 yazan:
Ozel egitim merkezleri kapatilsin para icin calisiyorlar
Ozel hastaneler de kapatilsin para tuzagi gereksiz tedavi uyguluyorlar
Ozel okullar kapatilsin maaslari odemiyorlar
Ozel halk otobusleri ve minibusler kaldirilsin para icin yolcularin can guvenligini tehlikeye atiyorlar
Fabrikalar kapatilsin iscilerin hakki yeniyor
Ozel bankalar kapatilsin halki somuruyorlar

Ozel olan devleten ait olmayan hersey kapatilsin cunku para icin yapiyorlar. Herseyi devlet yapsin cunku devlette hic yolsuzluk olmuyor. Tum hizmetler duzenli planli ve kaliteli.
Olmazsa devleti de kapatip geri acariz belki duzelir.

"rehabilitasyon merkezleri özelleşmeli, isteyen oradan ücretini ödeyerek destek eğitimin almalı, bu düzen değişmeli!"
yukarıdaki genellemeyi yaparken sanırım bu cümlemi atladın ya da işine gelmedi. ben öyle demiyorum tam tersi sizin istediğiniz gibi rehabilitasyon merkezleri tam özel olmalı diyorum, kapatılsın demiyorum. aile parayı ödeyip gelip hizmeti senden almalı, eski sistem son bulmalı, böylece gerçekten iyi eğitim veren kurumlar işlerini daha kaliteli yapar ve emeklerinin karşılığını alır. sen de kurum olarak kendine güveniyorsan evrakla, kağıtla, kamerayla falan uğraşacağına bunu istersin diye düşünüyorum özelleştirmeci arkadaş.
nokta!

Sn Garip,

Sizin rehabilitasyon icin istediginiz turde buyuk sehir hastaneleri yapildi kalite yukseldi mi? Devlet hangi hizmeti kendi bunyesine alinca kaliteyi yukseltmis? Ozel kurumlari denetleyemeyen devlet kendi kurumlarini nasil denetleyecek? Yeteri kadar devlet okulu acamayan Ozel kurumlar icin yeterince kaynak ayiramayan devlet soylediginiz kurumlar icin nasil kaynak ayiracak? Devlet Gunde 6 saat yilda 4 tatil isteyen ogretmenlerle nasil yurutecek bu isi? Biz kurum sahipleri gereksiz yakit elektrik vs gibi masraflar olusmasin diye insanustu caba gosterirken sadece maasina bakip mesaisini tamamlamak isteyen yoneticiler bu isi nasil idare edecek?

Bu sorularin hicbirisinin cevabi yok. Devlet bu isi yapamaz. Binali Yildirim bu sorunun cevabini vermisti aslinda. Devletin personel maliyetine yapamayacagi isi bu kurumlar ustleniyor demisti. Tum sorunlarin kaynagi bu. Sizin soylediginiz gibi devlet milyarlarca lira harcayip buyuk rehabilitasyon merkezleri kurup bu merkezleri idare edecegine ayni kaynagi ozel kurumlara ayirsin o zaman istedigimiz kaliteyi sorgulayabiliriz ve hesap sorabiliriz

Sosyal Medya 28 Oca 2020 21:18 #240

• fahrettin75
  • fahrettin75 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 556
  • Teşekkür Sayısı: 164
  • Başarı: -55
barisltd yazan:
Obey yazan:
İstendiğinde çözüm odaklı olunabiliyormuş. .

Çok iyi niyetlisiniz ama gerçek böyle değil. :)

Devlet şu anda bize ödediği paranın yarısını vergi, harç, prim vs. gibi adlar altında kaynakta geri alıyor. Bu hakkın verilmesi, yani kamu ile SSK'lı öğretmenlerin aynı haklardan yararlanması devletin ödediği paranın dolaylı olarak artması, gelirinin azalması demek.

Buna yanaşacak tek bir bürokrak veya siyasetçi çıkacağını zannetmiyorum.

Bunlar hayal dünyası sayın barış. Eğitimci eğitimine, işletme sahibi de işleyişine bakar.
Bunca zaman devletin kıt kanaat yaptığı kırıntı artışlarla sektörü ayakta tuttuk.

Eğitimci işleyiş konusunda akıl vereceğine önce kendi alanında fikir versin. Maaşlar dibi vurduğunda “haklarımız” diye isyan edeceklerine, devletten istifa edip geldiklerinde de bu “tavsiyeleri” beklerdik.

Devlet tüm sektörlerde rekabet ve kalite için özelleştirmeden yana, kadrolaşmadan değil. Asgari ücretlinin özelde 4–4.500 maliyeti var işverene, memur-öğretmen-psikolog-fizyoterapistl!!!

%15 altı zam oranı ile sektör bu yıl 1/3 oranında azalacak. Ortaya çıkan işsiz öğretmen ve diğer personel fazlasına devlet istihdam için 3 kat daha fazla maliyete katlanacak.

20 yıldır özel eğitimin bu kadar saçma bir döngüye girdiğini görmedim. En çok ta gözlerinde bi pırıltı gördüğümüzde tüm yorgunluğumuza değiyor diye düşündüğümüz çocuklarımız için üzülüyorum.

Kim bilir, belki de “karışmadan düzelmez”..
Su akar yolunu bulur..
Son Düzenleme: 28 Oca 2020 21:19 yazan fahrettin75.
Sayfa oluşturma zamanı: 0.168 saniye
Sistem Kunena Forum