barisltd yazan:
Obey yazan:
İstendiğinde çözüm odaklı olunabiliyormuş. .
Çok iyi niyetlisiniz ama gerçek böyle değil.
Devlet şu anda bize ödediği paranın yarısını vergi, harç, prim vs. gibi adlar altında kaynakta geri alıyor. Bu hakkın verilmesi, yani kamu ile SSK'lı öğretmenlerin aynı haklardan yararlanması devletin ödediği paranın dolaylı olarak artması, gelirinin azalması demek.
Buna yanaşacak tek bir bürokrak veya siyasetçi çıkacağını zannetmiyorum.
Bunlar hayal dünyası sayın barış. Eğitimci eğitimine, işletme sahibi de işleyişine bakar.
Bunca zaman devletin kıt kanaat yaptığı kırıntı artışlarla sektörü ayakta tuttuk.
Eğitimci işleyiş konusunda akıl vereceğine önce kendi alanında fikir versin. Maaşlar dibi vurduğunda “haklarımız” diye isyan edeceklerine, devletten istifa edip geldiklerinde de bu “tavsiyeleri” beklerdik.
Devlet tüm sektörlerde rekabet ve kalite için özelleştirmeden yana, kadrolaşmadan değil. Asgari ücretlinin özelde 4–4.500 maliyeti var işverene, memur-öğretmen-psikolog-fizyoterapistl!!!
%15 altı zam oranı ile sektör bu yıl 1/3 oranında azalacak. Ortaya çıkan işsiz öğretmen ve diğer personel fazlasına devlet istihdam için 3 kat daha fazla maliyete katlanacak.
20 yıldır özel eğitimin bu kadar saçma bir döngüye girdiğini görmedim. En çok ta gözlerinde bi pırıltı gördüğümüzde tüm yorgunluğumuza değiyor diye düşündüğümüz çocuklarımız için üzülüyorum.
Kim bilir, belki de “karışmadan düzelmez”..