Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Sosyal Medya

Sosyal Medya 28 Oca 2020 16:48 #225

• sevgiisigi
  • sevgiisigi Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 139
  • Teşekkür Sayısı: 48
  • Başarı: -1
diyorum.:)
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sosyal Medya 28 Oca 2020 16:51 #226

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
Obey yazan:
O tür proglamlar genelde maaş hesabı için kullanılır. .

Ben muhasebeci değilim. O işlerden anlamam. Ama memur olarak çalıştım. Maaşımın yarıdan fazlası özel hizmet tazminatı adı altında ödeniyordu.

Bu konuyu Şükrü Kızılot'da defalarca dile getirmiştir. Memur sanıldığı kadar vergi vermiyor diye.

Kıdem tazminatı ve emeklilik ikramiyesi konusunda haklısınız. Ancak şöyle bakın... Devlet 30 yıl boyunca kendisini muaf tuttuğu vergi ve primleri size kıdem tazminatı olarak ödüyor.

Her ay eksik ödediğiniz 800-1000TL'yi BES olarak yatırdığınızı düşünün. 30 yıl sonra kaç para eder?

Ben açık ve net olarak söylüyorum. Devletle aynı şart ve koşullarda aynen devletin verdiği, hatta daha yüksek ücretleri ödemeye razıyım. Hatta aynı emeklilik tazminatını da ödemeyi taahhüt ederim. Hatta daha yüksek emekli ikramiyesini bile taahüt ederim. Oturup tam hesap çıkarmadım ama muhtemelen rahatlıkla devletin verdiğinin 1,5 katını verebilirim.
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, ozal24, AliGalipDursen ve bu kullanıcının diğerlerinden 1 teşekkürü var

Sosyal Medya 28 Oca 2020 16:58 #227

• fahrettin75
  • fahrettin75 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 556
  • Teşekkür Sayısı: 164
  • Başarı: -55
tartanc yazan:
Sayın fahrettin;
Açtığınız konu sektöre zarar verdi.Veriyor. Sosyal medyada bir grup öğretmen sürekli bunu paylaşıyor. Siyasilere kadar konu gitti.

Reklam çok olumsuz oldu yani.

Keşke böyle bir konu açmasaydınız.

- Reklamın kötüsü olmaz..
- Köpek adamı değil, adam köpeği ısırırsa haber olur..
-..... vs.. Öğretmen arkadaşların da desteğini almak gerekli, sonuçta aynı alanda hizmet veriyoruz. Onlar da mağdur, bizler gibi!
Su akar yolunu bulur..

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:00 #228

• Obey
  • Obey Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 249
  • Teşekkür Sayısı: 75
  • Başarı: -14
Bu sebeple bende keşke böyle olsa dedim. Bu vergi konusu yeni değil sanırım. Çünkü şu anda öyle bir vergi dilimi sistemi var ki o kadar araştırmama, sormama rağmen net bir cevabı yok. Bu yıl gelen Ocak zammı beni farklı bir vergi dilimine koydu maaşıma 2021 Ocak'ta yansıyacak.2021 Ocak'ta da farkkı bir vergi dilimine girerek, sonraki zamdan yüzde kaç gelecek, maaşı alana kadar bilemeyeceğin.Öyle detaylar, öyle karışık kurallar var ki... Yaptığınız doğru hesaplarla, hesabınıza yatan tutar asla tutmuyor.
Sunduğunuz yol da güzel bir çözüm. Keşke uygulanabilse.
Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:01 #229

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Aynı fikirde değilim.

Bu tür yazılar doğru değildir.

İyi insana bu sektörün çok ihtiyacı var. İyi kurum sahiplerine.iyi öğretmenlere.iyi çalışanlara,iyi velilere....

Bir de böyle bir konu açarak nasıl destek alınacak anlamadım?
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Obey

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:03 #230

• Obey
  • Obey Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 249
  • Teşekkür Sayısı: 75
  • Başarı: -14
Obey yazan:
Bu habere sebebiyet veren kişinin, hala özür dilemesini bekliyorum. Bu konuda inat ya da gurur yapacak kadar toy olduğunu, gereksiz bir şekilde açıklama yapmaya, anlatmaya çalışacağını düşünmüyorum.
Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir.

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:04 #231

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Sayın barış;

Bir şey soracağım. Sitenin raytingleri aldı başını gitti.

Mehmet Bey sizin maaşları yatırdı mı? Bize yatırmamış. :woohoo:

Not:Kimse ciddiye almasın.Eskiye dayanan espridir.

Sosyal Medya 28 Oca 2020 17:06 #232

• AliGalipDursen
  • AliGalipDursen Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 343
  • Teşekkür Sayısı: 655
  • Başarı: 16
barisltd yazan:
Obey yazan:
O tür proglamlar genelde maaş hesabı için kullanılır. .

Ben muhasebeci değilim. O işlerden anlamam. Ama memur olarak çalıştım. Maaşımın yarıdan fazlası özel hizmet tazminatı adı altında ödeniyordu.

Bu konuyu Şükrü Kızılot'da defalarca dile getirmiştir. Memur sanıldığı kadar vergi vermiyor diye.

Kıdem tazminatı ve emeklilik ikramiyesi konusunda haklısınız. Ancak şöyle bakın... Devlet 30 yıl boyunca kendisini muaf tuttuğu vergi ve primleri size kıdem tazminatı olarak ödüyor.

Her ay eksik ödediğiniz 800-1000TL'yi BES olarak yatırdığınızı düşünün. 30 yıl sonra kaç para eder?

Ben açık ve net olarak söylüyorum. Devletle aynı şart ve koşullarda aynen devletin verdiği, hatta daha yüksek ücretleri ödemeye razıyım. Hatta aynı emeklilik tazminatını da ödemeyi taahhüt ederim. Hatta daha yüksek emekli ikramiyesini bile taahüt ederim. Oturup tam hesap çıkarmadım ama muhtemelen rahatlıkla devletin verdiğinin 1,5 katını verebilirim.

Ben hesap ettim. Aynı net maaş için (4144,78 tL) devlette 60,33 TL vergi ödenirken özelde 478,96 TL vergi ödeniyor. Benzer şekilde emekli sandığı ve genel sağlık sigortası için devlette 1248,50 TL ödenirken özelde 2057,92 TL ödeniyor. Toplam fark 1228,05 TL. Bu yılda 14.736 TL ve 30 yılda 442.098 TL yapar. Alın size ikramiye, kıdem, vs. işte.

Ben de Sayın barisltd ile aynı fikirdeyim. Aynı hesabı bize de çıkartsınlar, en azından aynı maaşları ödeyelim. Öğretmenlerin talebinin arkasındayım, destekliyorum, eğitim sektöründe tek tip maaş hesabına geçilsin!

:silly: :silly:

Vesselam...
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: scayking, tartanc, barisltd ve bu kullanıcının diğerlerinden 2 teşekkürü var
Sayfa oluşturma zamanı: 0.157 saniye
Sistem Kunena Forum