barisltd yazan:
Obey yazan:
O tür proglamlar genelde maaş hesabı için kullanılır. .
Ben muhasebeci değilim. O işlerden anlamam. Ama memur olarak çalıştım. Maaşımın yarıdan fazlası özel hizmet tazminatı adı altında ödeniyordu.
Bu konuyu Şükrü Kızılot'da defalarca dile getirmiştir. Memur sanıldığı kadar vergi vermiyor diye.
Kıdem tazminatı ve emeklilik ikramiyesi konusunda haklısınız. Ancak şöyle bakın... Devlet 30 yıl boyunca kendisini muaf tuttuğu vergi ve primleri size kıdem tazminatı olarak ödüyor.
Her ay eksik ödediğiniz 800-1000TL'yi BES olarak yatırdığınızı düşünün. 30 yıl sonra kaç para eder?
Ben açık ve net olarak söylüyorum. Devletle aynı şart ve koşullarda aynen devletin verdiği, hatta daha yüksek ücretleri ödemeye razıyım. Hatta aynı emeklilik tazminatını da ödemeyi taahhüt ederim. Hatta daha yüksek emekli ikramiyesini bile taahüt ederim. Oturup tam hesap çıkarmadım ama muhtemelen rahatlıkla devletin verdiğinin 1,5 katını verebilirim.
Ben hesap ettim. Aynı net maaş için (4144,78 tL) devlette 60,33 TL vergi ödenirken özelde 478,96 TL vergi ödeniyor. Benzer şekilde emekli sandığı ve genel sağlık sigortası için devlette 1248,50 TL ödenirken özelde 2057,92 TL ödeniyor. Toplam fark 1228,05 TL. Bu yılda 14.736 TL ve 30 yılda 442.098 TL yapar. Alın size ikramiye, kıdem, vs. işte.
Ben de Sayın barisltd ile aynı fikirdeyim. Aynı hesabı bize de çıkartsınlar, en azından aynı maaşları ödeyelim. Öğretmenlerin talebinin arkasındayım, destekliyorum, eğitim sektöründe tek tip maaş hesabına geçilsin!
Vesselam...