Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Sosyal Medya

Sosyal Medya 28 Oca 2020 21:25 #241

• Ata99
  • Ata99 Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 108
  • Teşekkür Sayısı: 55
  • Başarı: 1
Obey yazan:
Dürüstçe ben kimle, hangi ücret üzerinden anlaştıysam hesabına onu yatırıyorum, sigorta primini de ona göre yatırıyorum diyebilir misiniz? Buradaki üyeler arasında, forum ziyaretçileri arasında fikirlerinizi dikkate alan sizi ciddiye alan insanlar var. Bir kelimeyle bunu yerle bir etmek ister misiniz?

Bakın bunun farkına sadece sayın Barış vardı. Sizlerin bu konudaki haklı çıkma çabaları sadece size, itibarınıza ve sektöre zarar veriyor. Haklı olduğu konularda, daha iyi olacağını düşündüğü konularda sonuna kadar fikirlerinin arkasında duruyor. Ama sektördeki yanlışlar hakkında sizler gibi savunulmayacak şeyleri savunmaya çalışmıyor.
Sayin Tartanç gerçekten iyi niyetlisiniz. Size hala açıklama yapmak için çaba harcıyorsam bu yüzdendir. Yoksa yukarıda örneğini gördünüz. Verdiğim cevaplar kişiden kişiye değişir. Ama yapmayın gözünüzü seveyim. Sizin sürekli söylediğiniz söz "yanlış, yanlışla örtülmez" sözünüzün arkasında durun lütfen. Konu da daha fazla uzamasın. Gerçekten sadece sizlere zarar veriyor. Etkinliği çok boşladınız bu meselelerle uğraşmaktan.

Sigorta olayinda Ortada de facto bir durum var. Kurumlar devlet ve ogretmenler durumun farkinda ve kabullenmis durumda kimse kimseye haksizlik yapmiyor. Mufettisler gelip denetliyor gormuyorlar mi ogretmenlerin asgari ucretten maas aldiklarini? ilce milli egitim veya sgk mudurlukleri farkinda degil mi durumlarin? Ogretmenler de ise alinmadan once bu sekilde bilgilendiriliyor. O zaman kimsenin sikayetci olmaya hakki yok. ogretmen maaslarini tam sigortadan gosterildiginde nerdeyse alinan butun odenek ogretmen maaslarina gidiyor bu da mumkun olmadigina gore sorun kurumlar degil, ogretmen maaslari veya odenek miktaridir. Ya ogretmen maaslari dusecek ya sigorta eksik yatacak ya da odeneklere zam yapilacak.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sosyal Medya 29 Oca 2020 10:16 #242

• cemkilinc
  • cemkilinc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 1059
  • Teşekkür Sayısı: 344
  • Başarı: -1
Benim kurumumda öğretmenlerimin sigortası aldıkları net maaş üzerinden gösterilir. Bunu karşılayabilmem de,kurum binamın bana ait olması 4 eğitim personelinin ailemden olması vb şeylerin etkisi olabilir. Ay sonunda kendi maaşlarımız kalıyor elimize buna da şükür.

Sosyal Medya 29 Oca 2020 12:00 #243

• türkiyem
  • türkiyem Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 832
  • Teşekkür Sayısı: 243
binanın size ait olması kira ödemiyor olmanız kurumunuzun kar etmediği anlamına gelir.. hocam zam oranı yüzde 15 in altında bir rakam gelirse tahminimce o maaşları da alamazsınız bu yıl... yüzde 20 üstü bir zam belki geçici bir nefes aldırır... derneklerin beklentisi olan talebi olan yüzde 35 lik zam oranı kesinlikle olması gerekendir... bakalım gerek atılan tweetler gerekse derneklerin talepleri ne gibi fayda sağlar bir kaç güne çıkar sonuç..
Son Düzenleme: 29 Oca 2020 12:02 yazan türkiyem.

Sosyal Medya 29 Oca 2020 12:48 #244

• cemkilinc
  • cemkilinc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 1059
  • Teşekkür Sayısı: 344
aynen kar etmiyoruz şu an.

Sosyal Medya 29 Oca 2020 12:51 #245

• obay35
  • obay35 Kullanıcısının Avatarı
  • Junior Uye
  • Gönderiler: 35
  • Teşekkür Sayısı: 16
  • Başarı: 0
Bende bahçeli müstakil üç katlı kirası makul olan bir yerde hizmet veriyorum ve de eğitimciyim ancak personel giderleri,mazot, yemek,vergiler vesaire giderler nedeniyle bırakın kar etmeyi emekli maaşımı bile bazen kurum için kulanmak zorunda kalıyorum..
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc

Sosyal Medya 29 Oca 2020 13:09 #246

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Bir öğretmen arkadaş yazmıştı. 200 öğrencili bir kurum net 90.000 lira kar elde ediyor diye. Üstelik buna inananlarda çok vardı.

Yani bizler bu işi bilmiyoruz. Veya bu kadar çok parayı ne yapacağımızı bilmiyoruz.

Aklıma gelmişken, bir başka öğretmen arkadaş da kurum sahibinin çeşit çeşit ayakkabısı olduğunu yazmıştı. Zenginlik göstergesi olarak.

Benim gelecek nesilden pek ümidim kalmadı. Niyese!!!!!!
Son Düzenleme: 29 Oca 2020 13:09 yazan tartanc.

Sosyal Medya 31 Oca 2020 20:25 #247

• garip
  • garip Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 995
  • Teşekkür Sayısı: 394
  • Başarı: -56
ata 99 : Sigorta olayinda Ortada de facto bir durum var. Kurumlar devlet ve ogretmenler durumun farkinda ve kabullenmis durumda kimse kimseye haksizlik yapmiyor. Mufettisler gelip denetliyor gormuyorlar mi ogretmenlerin asgari ucretten maas aldiklarini? ilce milli egitim veya sgk mudurlukleri farkinda degil mi durumlarin? Ogretmenler de ise alinmadan once bu sekilde bilgilendiriliyor. O zaman kimsenin sikayetci olmaya hakki yok. ogretmen maaslarini tam sigortadan gosterildiginde nerdeyse alinan butun odenek ogretmen maaslarina gidiyor bu da mumkun olmadigina gore sorun kurumlar degil, ogretmen maaslari veya odenek miktaridir. Ya ogretmen maaslari dusecek ya sigorta eksik yatacak ya da odeneklere zam yapilacak.[/quote]

buradaki de facto'yu açıklar mısınız tam olarak ne oluyor ata kardeş, vergi kaçırmak mı, vergiden kaçınmak mı???
Son Düzenleme: 31 Oca 2020 20:25 yazan garip.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bozkurt007

Sosyal Medya 03 Şub 2020 00:55 #248

• sevgiisigi
  • sevgiisigi Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 139
  • Teşekkür Sayısı: 48
Kurumlar öğretmenleri , öğretmenler de Kurumları suçlarlar. Toplum olarak meselelere kendi zaviyemizden bakmayı sever, empatiden de pek hoşlanmayız.

Sebeplerle değil, sonuçlarla uğraşmayı tercih ederiz.

Bir işi en iyi şekilde yapabilmemizi sağlayacak yol ve yöntemi bulmak bir yana, tercih ettiğimiz yol ve yöntemi dahi doğru düzgün uygulayamayız. Çünkü EHLİYET ve LİYAKATE önem vermeyiz. Kervan yolda dizilir sözünü çok severiz.

Kervan yolda dizilince, biçilen elbise, bedene uymaz. Elbise bedene uymayınca, sorunu yamalama ile çözmeye çalışırız. Sonuçta ortaya çıkan şey PALYAÇO ELBİSESİ'inden öteye geçmez.

Hem kurumların, hem de çalışanların şikayetçi olduğu konular, bir SEBEP değil, SONUÇtur. Sonuçlar hakkında tartışmak bizi bir yere götürmez. Sebebi ortadan kaldırmak gerekir.

İlla sonuçlardan bahsedip tartışacaksak da, bu çalışanların ve kurumların sorunlarından daha çok, çocuklarımızın şu mevcut sistemle bile sağlanabilecek kalite ve miktardaki eğitimi alamadıkları yalın gerçeğidir.

Bir birimizle mücadele etmek bizi bir yere götürmez. Mücadele etmemiz gereken şey bize "Tüccarlığı" dayatan SİSTEMDİR.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: yetis
Sayfa oluşturma zamanı: 0.180 saniye
Sistem Kunena Forum