barisltd yazan:
Kurum 7 gün açık olup ders verebilir. Önemli olan;
- eğitimcinin haftada en az 1 gün tatili olması (iş kanunu)
- haftalık çalışma saatinin 45 saati geçmemesi (iş kanunu)
- haftalık DERS saatinin 40 saati geçmemesidir. (Özel Öğretim Kurumları Kanunu)
Yani personelin bir kısmı Çarşamba-Salı, Bir kısmı Cuma, Perşembe arası çalışabilir.
Eğer haftada 6 gün çalışırsanız günlük çalışma saatini azaltmanız, toplam haftalık 45 saati geçmemeniz gerekir.
memurus belgesini bir hafta izlemesem de pek fazla değişen bir şey olmuyor, sürekli aynı kişiler benzer yorumlar falan, araya kısa dönemli yeni oyuncular girmese tadı tuzu kalmayacak belgeselin.
sn barış, bu kadar yıldır yazıyorsunuz, burada patronlar kadar olmasa da öğretmenlerden de değer, saygı görüyorsunuz da, binlerce eğitim emekçisine bakış açınız bu mu yani?
yukarıdaki iş kanunu çok kapsayıcı ve genelleyicidir, tuvalet bekçisiyle genel müdürü de aynı kefeye koyabilir. yasa böyle diyor diye kurum sahibi tıp dr.u olarak sizin de öğretmenlere dayatmanız bu şekilde mi oluyor? yani karşınıza yüzde 1 dilimle öğrenci alan ank. gazi, anadolu üni. özel eğitimm alan mezunu gelmiş, belki de dereceyle bitirmiş, ya da başka fakültelerin başka bölümlerinden; daha yolun başında ve siz onun önüne matbu formu koyup, haftada 6 gün 45 saat mi diyorsunuz? istersem, istediğimi herhangi bir gün sana izin verip cumartesi-pazar da çalıştırabilirim mi diyorsunuz? eğer gerçekten böyleyse öğretmenlerinizin durumuna üzüldüm.
işin başka bir boyutu da bu dayatmayı, bu kölelik anlaşmasını hangi öğretmenler kabul ediyor? var mı bu koşullarda çalışan çok merak ettim...
sn. obey, bu girdapta boğulmamak için girmemeye çalışıyorum, beni lütfen çekmeye çalışmayın, siz tek başınıza yetiyorsunuz,
saygılarımla...