Terbiye verememiş? Söylemleri çarpıtmayın. Babanız, enstitü kürsüsünde hak ararken, adalet ararken, eşitlik ararken, size bunları aktarmaması mümkün değildir.
Hepsini geçtim, velev ki ben böyle olmadığını düşünüyorum. Kızınızdan da bahsettiniz. Eğitime bu kadar önem vermeseniz, bu kadar çaba harcar mıydınız kızınızın eğitimi için? Okumana gerek yok kızım, benden sonra işin başına geçersin de diyebilirdiniz.
Şu yazdıklarınızdan sonra, zaten en fazla kızılması gereken kişi sizsiniz. Bu kadar imkan içerisinde, bu kadar donanımlı bir aile içerisinde, neden hala doğruları bükmeye çalışıyorsunuz. Dünyada böyle bir sistem yok diyorsunuz. Tamam yok ama bu sistemin çocuğa yararı ne? Eğitimin, eğitimcinin değeri neden ikinci plana atılıyor? Bu mudur uygun olan, iyi olan sistem.
Herkesin ödediği bir bedel vardır. Sizin ödediğiniz en ağırı da olabilir. Bu bedeli ödediğiniz için yanlışa doğru der misiniz? Adınızın kimlerin yanına yazıldığının hiç önemi yok. Bu zamanda yancıdan bol birşey de yok. Yanlış anlamayın sizi kast ederek söylemedim bunu. Siz yanlışın farkında ve bunu düzeltmek için çaba harcıyorsanız, o zaman adınızın yazdığı yere değil, düşünceleriniz, uygulamalarınız doğrultusunda insanlardan saygı görürsünüz.
Söylenenleri de en ağır noktaya çekmeyin lütfen. Herhangi birinin ailesine dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Eğer farkında olmadan böyle bir meziyet verdiysem de çok özür dilerim. Niyetim asla bu değil.