1-) Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek kurum müdüründen; üniversitelerin öğretmenliğe kaynak teşkil eden alanlarından mezun olduğuna veya özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine uzman öğretici olarak atanabileceğine yahut herhangi bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde en az üç yıl eğitim personeli olarak çalıştığına dair belge istenir.GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapmakta olan kurum müdürleri için 7 nci maddenin ikinci fıkrası hükümleri uygulanmaz.””YILLARDAN BERİ KURUM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ KAZANILMIŞ HAKLARDA (MÜKTESEP HAK) DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU OLAMAZ.MEVCUT MÜDÜRLER DURUMDAN ETKİLENMEYECEKLER.
2-)SEANSLAR 40 DK.
3-)Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan her 300 engelli bireye kadar en az bir rehber öğretmen/psikolog, engelli birey sayısının 300 ve üzerinde olması hâlinde bir rehber öğretmen/psikolog daha görevlendirilir. Kurumda eğitim alan engelli birey sayısının 150’yi geçmesi halinde, rehber öğretmen/psikoloğa destek eğitimi görevi verilmez.”
DEĞİŞİKLİĞİ SON BENDİNE GÖRE BUGÜN'DEN İTİBAREN SEANSA GİRİŞ SON VER,İMİŞTİR.SÜRE KOYMAMIŞLAR.KÖPRÜ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLEMEZ
Süre koyabilirlerdi.Yaz tatili programları ona göre ayarladık.Bugün de seans girişi yaptım.2 seansı kurtaramadım.Diğerlerini değiştirdim.
4-)Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine, engelli bireyin kendisi ya da veli/vasisinin isteği üzerine, sağlık kurulu raporu olmaksızın, rehberlik ve araştırma merkezi tarafından verilecek özel eğitim değerlendirme kurul raporu ile özel eğitim değerlendirme kurulu eğitim planı doğrultusunda engelli bireyin kaydı yapılabilir. Engelliler için sağlık kurulu raporu düzenlemeye yetkili kurum veya kuruluşlarca sağlık kurulu raporu düzenlenmeksizin verilecek bu eğitimler için Bakanlıkça kurumlara ödeme yapılamaz.”
RAM RAPORU YETERLİ.Bakanlıkça kurumlara ödeme yapılamaz.”? BU NE ANLAMA GELİYOR..??ÖDEM YAPILAMAZ ÇELİŞKİLİ OLMAMIŞ MI ?