mercan23 yazan:
4-)Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine, engelli bireyin kendisi ya da veli/vasisinin isteği üzerine, sağlık kurulu raporu olmaksızın, rehberlik ve araştırma merkezi tarafından verilecek özel eğitim değerlendirme kurul raporu ile özel eğitim değerlendirme kurulu eğitim planı doğrultusunda engelli bireyin kaydı yapılabilir. Engelliler için sağlık kurulu raporu düzenlemeye yetkili kurum veya kuruluşlarca sağlık kurulu raporu düzenlenmeksizin verilecek bu eğitimler için Bakanlıkça kurumlara ödeme yapılamaz.”
RAM RAPORU YETERLİ.Bakanlıkça kurumlara ödeme yapılamaz.”? BU NE ANLAMA GELİYOR..??ÖDEM YAPILAMAZ ÇELİŞKİLİ OLMAMIŞ MI ?
sayın mercan23 : bunun asıl nedeni kendi ücretini ödeyen veliler var. bizim kurumlarımızda da ram raporu olmadan fatura kesilemiyor. çocuğu eğitim almalı evet ama %20 rapor alamamış veya hastane raporu almak istemiyor. aileyi sağlık raporu çilesine sokmamak adı altında 8 saatlik desteği kesilmiş olarak karşımızda görüyoruz.
diğer olay ise ; çocuğunu her gün 1 saat gönderen velinin ödediği ücretin yanı sıra bakanlığa da fatura kesen kurumların olduğu görülmüş ve şikayet konusu olmuştur. aile ücretini ödediği halde örneğin : 21 saat x 73 küsür + olarak 8 saatte bakanlığa fatura kesilmiştir. bunun şikayeti üzerine böyle bir çözüm yoluna gidilmiştir diye düşünüyorum