Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Yeni Dönem

Yeni Dönem 24 Tem 2023 11:48 #113

• PIRAGA
  • PIRAGA Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 51
  • Teşekkür Sayısı: 23
  • Başarı: 0
Forumu takip edenler bilir , İkinci Cemil54 vakasına mı gidiyoruz...
Çok kasmaya ve zorlamaya gerek yok. İsteyen çalışır isteyen çalışmaz. Bu durum hem kurum sahipleri için hem de çalışanlar için geçerlidir. Bu arada kurumlar hakkında karalayıcı ve iftira niteliğin de iddaaları isnat edenler , bu iddialarını ispat etmekle mükelleftir yok sa müddei durumuna düşerler (yalancı ). Şu ilde şu kurum da şeklinde net olacak şekilde ispat etmelidirler .......Yoksa mahalle dedikodusun dan öteye geçmez. Bir ses duyar gibi oldum fıssss...tıssss..tekerleri mi patladı ne..
Bu arada mal varlığını açıklayım; ailemin desteği ile aldığım bir evim ve 12 yaşında Fiat marka bir arabam var. Demekki bu işten para kazanılmıyormuş. İstifa edip geldiğim MEB öğretmenlerinde ise durum , tek maaş lı ise arabası , eşi çalışıyor ise hem arabası hem de evlerini kısa sürede alabiliyorlar. 20 yıldır bu sektördeyim , özel eğitim mezunuyum bu sektöre girdiğim için çok pişmanım. Diyeceksin ki çek git , ben de diyorum ki bir sarmal dayım çıkamıyorum. Tüm kurum sahipleri bunun ne demek olduğunu bilir. Birisine beddua etmek istediğimde Allah seni de Rehabilitasyon sahibi eylesin diyorum. İlk 10 yılda stres ve sıkıntıdan saçlarım beyazladı. İkinci on yılda ise tansiyon ve kolestrol hastası oldum . Çocuklarımın buyüyüşlerini bile farkedemedim .Ne için ?????? ....Buyurun isterseniz ,façanız sıkıyorsa sizler de bir kurum açın da hem paranızı ,hem zamanınızı , hem de sağlığınızı kaybedin...
Herkese iyi çalışmalar , saygılarımla.
Son Düzenleme: 24 Tem 2023 12:19 yazan PIRAGA.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem, Fzt. Atak, temiz81

Yeni Dönem 24 Tem 2023 12:11 #114

• temiz81
  • temiz81 Kullanıcısının Avatarı
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 13
  • Teşekkür Sayısı: 4
Hocam 5 yıl öncesine kadar buradaki çoğu öğretmen gibi, kurum sahiplerinin para bastığını düşünüyordum. Beş yıl önce şu anda çalıştığım kurumun açılışıyla birlikte idari işlerle ilgilenmek durumunda kaldım. Herhangi bir hissem yok yemin ederim. Ama bazı aylar bir öğretmene kaldığı kadar bile kalmayabiliyor kurum sahibine. Sınıftan bakarak ahkâm kesmenin yanlış olduğunu, işin içine girince anladım. Evet hayat şartları zor, devletle mukayese edildiğinde devletin verdiği maaşları biz alamıyoruz amenna. Ama devletin yanlış ya da eksik politikalarını kurum sahibine mal etmek de en basit tabiriyle vicdansızlık diye düşünüyorum
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem, Fzt. Atak

Yeni Dönem 24 Tem 2023 12:31 #115

• PIRAGA
  • PIRAGA Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 51
  • Teşekkür Sayısı: 23
Teşekkürler temiz81 halimizi anlayanların da olması güzel. Bun dan 10 /15 yıl önce bu öğretmen arkadaşlar devlet öğretmenlerinden fazla kazanırken , devlet de çalışan meslektaşları için pistler de görmek isterdik. O yıllarda alınan ödeneklerin asgari ücrete kıyasla oranı ile günümüz deki günümüzdeki oranını karşılaştırmaları nı tavsiye ediyorum. Bu süreç içinde her yıl ôdenekler erozyona uğramış kırpıla kırpıla bu hale gelmiştir.Bence bu arkadaşlar suçluyu başka yer de arasınlar.
Son Düzenleme: 24 Tem 2023 12:33 yazan PIRAGA. Sebep: İmla
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem

Yeni Dönem 24 Tem 2023 12:53 #116

• ikirenk
  • ikirenk Kullanıcısının Avatarı
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 3
hocam federasyon grubuna nasıl üye olabiliriz... hangi platformda bu grup Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

Yeni Dönem 24 Tem 2023 22:18 #117

• dfn
  • dfn Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 112
  • Teşekkür Sayısı: 19
Yeter artık ne zmn aciklanacak gercekten bunaldik peesonel baskisi borclar odemeler ne sacma ialee icindeyiz bosuna derneklere uyeyiz gerçekten biride cikip su gun bugun aciklanacak demiyor halimiz icler a isi allahini seven varsa bir bilgisi olan soylesin stresten bittik artik

Yeni Dönem 25 Tem 2023 00:00 #118

• fahrettin75
  • fahrettin75 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 535
  • Teşekkür Sayısı: 161
  • Başarı: -55
Dın.. Dın.. Dın..

Bozacının şahidi şıracı. Siz hiçbir kurum sahibini gördünüz mü ; Allah’a şükür iyi kazanıyoruz, işlerimiz iyi diyen?
Peki geçen yıla göre kurum sayısı? %35 artmış.
Tümünün ortak bir dili var; “ağlama”..
Yapmayın. Yaptığınızda bu polemik oluşuyor.

İşin özü şudur; kurumlar düzgün, nizami, yasal çalıştığında mevcut ödenekle ellerinde 1 kuruş dahi kalmaz. E nasıl kazanıyor o zaman? Onu kurum sahibi olup paçaları sıvamadan anlayamazsın.

Konu, kazanç için bazen işin suyunu çıkaran kurum sahiplerinden kaynaklanıyor. “Suyunu çıkarma” yöntemlerine hiç girmeyelim.

Dkt lerin bu kadar afaki ücret isteme nedeni yine kurum sahiplerinin ego düzeyi ile alakalı. “BENN 2 DKT ÇALIŞTIRIYORUMM.. “ iyi halt ediyorsun, ötekileri de asgarinin 1-2 bin fazlasına köle gibi süründür.

Bence alan mezunu ÖZEL EĞİTİMCİ, DKT den daha faydalıdır. Biri bir alanda uzman, diğeri tüm alanda (tabii işini layığıyla yapan).
Bazı sertifikalı hocalar 2 özel eğitimciyi cebinden çıkarır, o da işi sevmekle alakalı.

40-50 istiyormuş.. Açma dil programını, zorlayan mı var. Programı açan azaldığında onlarında ücretleri normale dönecektir haliyle.

Öğretmenlerinizi koruyun, destekleyin.
1 öğretmen: fakülte+deneyim + devleti tercih etmeme + senin kahrını çekme.. kolay değil.
1 kurum sahibi: evi sat, kabzımal yanında staj yap bir hafta oldu bitti..
Su akar yolunu bulur..
Son Düzenleme: 25 Tem 2023 00:07 yazan fahrettin75.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: rassmuss

Yeni Dönem 25 Tem 2023 02:53 #119

• esinti
  • esinti Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 485
  • Teşekkür Sayısı: 113
  • Başarı: -33
Bir kurum 3 aylık personel maaşını köşeye atmıyorsa ve sırf icmal gecikti diye maaş vermiyorsa bu düpe düz.....
Personeli uyutmadı çok daha önce 3 ödenekler 3 ay geriden takip ederdi
Her sene aynı şıracı bozacı kurum kazanamıyor kazanamıyrsa kapat yok her sene %35 büyüyen sektör ve Devlet öyle ayrıcalık getiriyor hepsi kurum sahipleri lehine
Hep aynı ağlak kurum sahipleri bir doymadınız gitti
Bu sektör gercekten çocuklara faydası varmı ????????????????????
Şıracı ve bozacıları beklenir
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: rassmuss, Laxper

Yeni Dönem 25 Tem 2023 03:19 #120

• Reaksiyon
  • Reaksiyon Kullanıcısının Avatarı
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 2
  • Teşekkür Sayısı: 4
Ah be ağlak kardeşim. Zenginin malı züürdün çenesi.. Madem bu kadar derdin var, yaralısın neden bi kurum açıp kendin çalıştırmıyorsun ?
Hadi diyelim yapacak maddi gücün yok !
Neden bu ( Sana göre ) Zulüm Altında çalışmaya devam etmek yerine devlete atanmıyorsun ?
Kusura bakma ama gerçekleri yazmak zorundayım;
Zamanla senin gibi ortaya çıkan Silik, Hayattan bir beklentisi olmayan, sadece iş yerinde değil ( senin sorunun bence ailenden geliyor ) şu yaşına gelene kadar girdiği veya bulunduğu hiç bir ortamda değer görmeyen, başkalarının başarılarına veya emeklerine - çabalarına çamur atmaktan başka bir işe yaramayan, kendini belki de bu şekilde teselli etmeye çalışan aciz bir insansın ( benim gözümde gerçekten böylesin )
Kimse seni o şartlarda çalışmaya zorlamadı
Kimse seni o maaşla çalışmaya zorlamadı
Kimse sana bu sektörü zorla dayatmadı
D.N : Yazdıklarının bir kısmını okudum. Gerçekten başka insanlar adına utanılma sebebisin
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem, smsnn, Demirok ve bu kullanıcının diğerlerinden 1 teşekkürü var
Sayfa oluşturma zamanı: 0.435 saniye
Sistem Kunena Forum