sizgin yazan:
garip yazan:
waramiral
yazdıklarını okumadım. ben yalnızca pazartesiden itibaren 23 yaşından sonra devlet okullarından ilişiği kesilen zihinsel engelli ve otizmli bireylerin ve bir de ram'ların keyfiyetiyle özel eğitim desteği kesilip halk eğitime yönlendirilen öğrencilerin mücadelesini vereceğim bir sivil toplum kuruluşu olarak.
STK'lar gizli olmaz Sayin Garip, biz de bir STK'yiz ve bu yondeki calismalarinizi destekleyelim. Hatta sizlere yas, cinsiyet, egitim durumu, demogojik yapiya gore engel turleri gibi bir cok envanteri de paylasabilirim.
Amac dezavantajli bireyler yararina oldugu surece varim.
Ama tehdit dogru bir yaklasim degil, kabul edin lutfen.
Zira klavye basinda sadece nicklerle herkes padisahtir, düktür.
sn sizgin,
google'a sordum adınızla sizin stk'nın adını göremedim, yalnızca kurum adınız çıkıyor. ben gizli falan değilim, burada gerçek adımla yazmayış nedenim yazdıklarımın çalıştığım kurumu bağlamaması ve kurumun zarar görmemesi, yoksa her yerde çok net ve açık konuşurum o nedenle yaklaşık 4-5 yıldır hiçbir kamusal organizasyona davet edilmiyorum.
sizin stk'nızın mutlaka üst çatı örgütü vardır federasyon ve konfederasyon şeklinde onları harekete geçirebilir kamuoyu yaratabilirsiniz, nasıl olsa binlerce stk, onlarca federasyon/konfederasyon var, belki yolumuz bir yerlerde kesişir...
bir arkadaş yazmış kendini otorite zannediyor falan diye. öyle bir iddiam yok, suiistimali olan konuların üzerine fazla ve biraz da sivri dille giriyorum; bunun otorite olmakla falan ilgisi yok. örneğin bir vatandaş yazmış: yüzde 70 olan engel oranını 4 yılda yüzde 25'e düşürdüm diye. ben de ona dedim ki: 2 rapordan biri hatalı, hiç bir zihinsel engelli birey 4 yılda haftada 2 seans eğitimle yüzde 45 düzelme göstermez. bunu söyleyen arkadaş bu eleştiriyi yanıtlamadı, ama bir kenara yazıyorlar, sonra başka bir tartışmada başlıyorlar sallamaya... geriye doğru okuyun yazdığım hangi konuda haksızım?
aslında burada yazmamın 2 nedeni var, o sorunlar giderilirse inanın uğramam site yönetiminin engellemesine falan gerek yok.
1- yüz okuma sistemi eylülde gelecek ak koyun kara koyun ortaya çıkacak, oradan ortaya çıkacak bence yüzde 25-30 tasarruf bu kez ödeneklere zam olarak yansısın ve bu çocuklar daha çok ve daha nitelikli eğitim alsın.
2- bazı kurumların çalışanların sgk'larını düşük göstererek, naylon faturalarla vergi kaçırarak ve gelmeyen çocuğa fatura keserek kar etmesi yüzünden tüm sektör kazanıyor zannedilerek, bu çocuklar haftada 2 seansa mahkum ediliyor ve iyi/ dürüst çalışan kurumlar bedel ödüyor, batıyor.
işte bu sahtekar kurumlarda başta sgk primleri olmak üzere denetlenerek paydalar eşitlensin ve bu ödeneklerle bu işin olmayacağı anlaşılsın ve tekrar söylüyorum, ödenekler ve seans sayıları arttırılsın, sahtekarların cebine giren bence yaklaşık yüzde 25-30 ödenek bu çocukların eğitimine gitsin diyorum...
sanırım taleplerim çok insancıl. bunu da her yerde söylüyorum, bu forumun duayeni iyi bilir.
başka da bir niyet ve beklentim varsa buradaki bazı melek görünümlü şeytanlar gibi olayım!