yetis yazan:
Yani hastanede çalışan fizyoterapistlerle aynı mesleki yeterliliğe ve yetkinliğe sahip meslek elemanları programı uyguluyor.
Bakın bu yaklaşımınız daha önce bu sektörün başını derde soktu ve bizler yıllarca bu meseleyi temizlemeye uğraştık.
Biz Bedensel engellilere Bedensel Eğitim (!) veriyoruz. Tababet kanununa göre Fizik Tedavi hizmeti sadece Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp DOKTORU gözetiminde ve onun belirlediği esaslarca verilebilir. Bu bir eğitim değil, tıbbi bir hizmettir.
Bu gerekçeyle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hekimleri derneği dava açtı ve bu davayo Fizyoterapistler derneği kaybetti. Bizler özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde başlarında bir hekim çalışma şartı olmaksızın fizyoterapist çalıştırılmasını sağlayabilmek için bir sürü dava açıp mücadele etmek zorunda kaldık. Burada ileri sürdüğümüz gerekçe ise tıbbi hizmet vermediğimiz sadece özel eğitim ve rehabilitasyon yaptığımız idi.
Şimdi 70 yaşındaki adam da fizik tedavi alır, 80 yaşında olan da... Ancak, yaptığımız işin temelde "Eğitim" ve çocuklara yönelik olduğunu unutur ve buna aksi davranmaya başlarsak o zaman herkes hakkımızda her türlü ithamda bulunmaya başlar. Ayrıca 8-10 yaşında çocukların olduğu bir ortamda 70-80 yaşında felçli, yatalak kişilerin hizmet alması da pek etik bir davranış gibi görülemez.
Bir şeyin yasal olması ayrı bir konu, akla vicdana aykırı olması ayrı bir konudur. Hepimiz geçimimizi sağlamak için bu işi yapıyoruz ama her şey para değil.