Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: BKDS ile ilgili;

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 11:01 #89

• kdrcalis
  • kdrcalis Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 162
  • Teşekkür Sayısı: 198
  • Başarı: 2
Aslında bütün mesele, uygulanmak istenen sistemin, hali hazırda uygulanan sisteme oturmaması. Üçgenin yuvasına kareyi oturtmaya çalışıyoruz. Sistemin en büyük yanlışı doğmuş ya da doğacak tüm sonuçları kurumlardan çıkarmasıdır. Daha önce dediğim gibi, daha iyi bir eğitim amacı taşıyan değişiklikler için değil daha az ödenek için uğraşılmaktadır. Pilot illerde bulunan kurumların beyanına göre, bu sistemde tek amaç ellerin zamanında ve eksiksiz okutulması. Ders süresi, verimi, eğitimin amaçları 3. sırada. Doğacak sonuçların maddi manevi kurumlara fatura edilmesine itiraz etmeliyiz. Kurumlar diyorum, buna kurum sahipleriyle beraber çalışanları da dahil. Olumsuz tüm sonuçların ceremesini beraber çekeceğimizi kimse unutmamalıdır.
Engelli velisinin, eğitime getirmediği çocuğundan sorumlu olmaması en büyük sıkıntı. Örneğin Almanya’da bir raporla belgelenmeyen devamsızlık sonucu eğitimin ücreti kuruma ödenirken, veliden bu ücret talep ediliyor. Çocuğunun eğitimi için raporlarını çıkarmak, eğitimini takip etmek velinin görevidir. Eğitim saatinde ki çocuğuna rezerve edilmiş sınıf ve öğretmenin devamsızlık sonucu boş kalmasının tüm maddi kaybını kurum neden karşılamalıdır? Devlet bu yükü neden kuruma yüklemektedir? Yıllık 96 seanslık eğitimi eksik almasına neden olan ebeveynler neden bu durumdan sorumlu değildir? Konuya bu açıdan bakarsak daha kolay sonuca ulaşacağımıza inanıyorum.
Onun dışında “garip” in yazdığı durumlardan oluşacak kayıpların hesabını kimse soramaz zaten. Fakat son cümlede aslında neden beraber olamadığımızın ifadesidir. “Çok öğretmeni veya öğrencisi olan düşünsün” demek kapsayıcı bir anlayış değildir. 1 kurumun bile derdi hepimizin derdi olduğu gün her istediğimiz öneriyi kabul ettiririz. Ama o günler çok uzak görünüyor.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, kurs2, mkirilmaz ve bu kullanıcının diğerlerinden 2 teşekkürü var

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 11:26 #90

• cemkilinc
  • cemkilinc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 1059
  • Teşekkür Sayısı: 344
  • Başarı: -1
zaten bizlerin sıkıntısı garibimin bahsettiği sıkıntılar değil ki yazdıklarına tek tek baktım gerçekten bunları yapmadığımız için kendimle ve kurumumla gurur duydum.. oluşacak gereksiz çalışan masrafı yaşanacak sistemsel sıkıntılar ellerini okutmayacak öğrenciler , sırf o gün evde misafir ağırlayacağı için çocukla gelemeyecek anne babalar, refakatçiler cihazların bozulması durumunda karşımızda muhatap bulamayacak olmamız , eğitimden çok damar tanıtma işi yapacağımız içinkarşı çıkıyoruz. Tüm bunları engelleyen düzenlemeler yapılırsa neden karşı çıkalım. Biz bunların düzeltilmeden önümüze konacağını bildiğimiz için bu sisteme karşı çıkıyoruz bu dediklerinizin tamamını ve ya bir kaçını yapan kurumların çoğunun bu sistemin geleceğinden haberi bile yoktur Eminim. Dolayısıyla buna karşı çıkmalarını beklemek çok gerçekçi olmaz.

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 12:12 #91

• gulden77
  • gulden77 Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 56
  • Teşekkür Sayısı: 5
  • Başarı: 0
Özel çocuklara eğitim veren sadece bizim kurumlarımız değil. Merak ediyorum Devlete ait İş eğitim uygulama okullarına kayıtlı olan öğrenciler devamsızlık yaptıklarında o okullarda çalışan öğretmenler kesintisiz maaşını alıyorken bizim kurumlarımızda çalışan özverili öğretmenlerimiz için de bi takım iyileştirmeler yapılamaz mı. Bu sistemin çok iyi olacağına eminim. Öğrenciyi almadan faturasını kesebilme vicdansızlığına sahip kurumlar için kesinlikle sistemin gelmesi gerektiği kanısındayım. Evet sıkıntıyı hepimiz çekicez ama sektörde gerçekten işini hakkıyla yapan kurumlar kalmalı.

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 14:19 #92

• cece
  • cece Kullanıcısının Avatarı
  • Junior Uye
  • Gönderiler: 21
  • Teşekkür Sayısı: 2
Ya kimse net bir cevap vermiyor damar gelecek mi? kesinleşti mi 2 yıldır bu foruma üyeyim sürekli damar gelecek diyorlar bir türlüde gelmedi

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 14:21 #93

• cece
  • Junior Uye
Neye istinaden 1 şubatta gelecek diyorsunuz insanların kafalarını karıştırmayın.2 yıldır damar gelecek diyorsunuz bir türlüde gelmiyor

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 15:03 #94

• EMREYAVUZHAN
  • EMREYAVUZHAN Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 71
  • Teşekkür Sayısı: 15
  • Başarı: 1
gelmeyecek sayın cece rahat ol

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 15:14 #95

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
HÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gerçekten ciddi misiniz?

Aslında farketmiyor.Sektörün önemli bir bölümü bilmiyor veya umursamıyor veya........

Dün gece başlanılan görüşmelerde ilgili yasa da var.Görüşmeler bugün 14.00 de ertelendi.

Rahat ol diyen arkadaş gibiler zaten rahatlar.

Yoksa günlerden beridir ÖZERKDER YK üyeleri işlerini güçlerini bırakmış TBMM gerçekleri Sayın Milletvekillerine anlatmaya çalışıyor. İşleri güçleri mi yok? Bugün de bir grup Özerkder üyesi yine TBMM de Milletvekillerimize ulaşıp durumu anlatmaya çalışılıyorlar.

Siz hala gelmeyecek diye nasıl soruyorsunuz? Gelmeyecek nasıl diyorsunuz?

Not:01.02.2016 Kanun teklifinde ki tarih değiştirilerek.01.02.2017 yapılmıştır.
Son Düzenleme: 23 Kas 2016 15:15 yazan tartanc.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kurs2

BKDS ile ilgili; 23 Kas 2016 15:22 #96

• cece
  • Junior Uye
iyide bu uygulamanın gelmesi özellikle doğudaki tüm kurumların kapanması demektir.kışın yollar kapalı yazın pamuk toplamaya nasıl olacak of of yine mi işsiz kaldık
Sayfa oluşturma zamanı: 0.311 saniye
Sistem Kunena Forum