hepimiz hırsızız!!!
neyi anlamıyorum biliyormusunuz?; burası bakkalcılar sitesi olsa,bakkal şunu söylerdi; "kardeşim bir sepet aldın, elinde ki liste için 10-15 sepet daha lazım" derdi. sonrada eklerdi "sepete koyduklarının son kullanma tarihleri çoktan bitmiş"
ayrıca hepimiz bakkalız!!!
bu sitede bir eğitimci kalkıp "tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak" diyor...
bu ülkede kadın cinayetleri olurken, bırakın bir eğitimciyi!!!
bu ülkede çocuk gelinler varken, bırakın bir eğitimciyi!!!
bu ülkede tecavüze uğrayan çocuklar varken, bırakın bir eğitimciyi!!!
bu ülkede bir çok alanda "engellenmiş" insanlar varken, bırakın bir eğitimciyi!!!
bu insanların hakları için mücadele edeceğine, bu insanlara "her şeye rağmen" haklarını korumasını öğreteceğine, bu insanların; doğuştan yada sonradan çeşitli nedenlerle ülkenin "ötekilerine" sadece bu durumlarından dolayı; başlarına gelecekler için "o iğrenç sözü" söylemeyeceğine inanmak istiyorum...
bir eğitimci; "şartlar ne olursa olsun" değiştirme, dönüştürme yeteneğine inanmalı... felsefesini bilmediğiniz ve kendinizi eğitimci olarak tanıttığınız için size teşekkür ederim...
sorun bakış açısıdır... "tecavüz kaçınılmazsa felsefesi" bir eğitimci felsefesi değildir...
aslında tamda bu bakıştır "tecavüzleri" meşru kılan..
bir eğitimci, hemde böbürlene böbürlene kaç yıllık eğitimci olduğunu söylediğinde, eğitimci olmaz... bir eğitimci bu toplumun ağzına "pelesenk" edilmiş ve asla eğitim alanında ki bir tartışmada kabül edilmeyecek "tecavüz kaçınılmazsa" felsefesi yapamaz...
eğitim fakülteleri müfredatında olan, ve sanırım sizin hiç anlamadığınız...
ama bir eğitimcinin bu ülkenin kuruluş yıllarının zorlu koşullarında: nasıl milli mekteplerinde, nasıl çavuş eğitim ocaklarında, nasıl köy kadın gezici kurslarında,nasıl halk eğitim merkezlerinde, nasıl köy enstitülerinde mücadele ettiğini bilmeniz gerekir... sizin o "büyük felsefenizi" savunan insanlara nasıl ders verdiklerini görmeniz gerekir...
hiç olmazsa "o felsefenize" inat; o "güzel filmi" izleyin...