Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
O.E.R Forum Sayfasına Hoşgeldiniz

Lütfen tanıdıklarınıza ve arkadaşlarınıza forumumuzdan bahsediniz. Sizin desteklerinizle bu sayfalarda gençlerimizin geleceği ve sektörel sorunlarımız hakkında pek çok konuyu tartışacağız.

BAŞLIK: Sayın Kılıç’tan Açıklamalar

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 14:35 #1

  • ptmehmet
  • ptmehmet Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Administrator
  • Gönderiler: 263
  • Teşekkür Sayısı: 261
  • Başarı: 6
ÖZEL ÖZEL EĞİTİM DERNEKLERİ FEDERASYON BAŞKANI SAYIN KILIÇ'TAN GÜNDEME ÖZEL AÇIKLAMALAR...
Genel Başkan Sayın Kılıç,Sitemiz aracılığı ile üyeleri ve kamuoyu ile gündeme dair açıklamalarda bulundu;

Saygıdeğer İl Başkanlarımız ve Federasyonumuzun Değerli Üyeleri


12 Mart 2020 de Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey okullarımızın 15 gün tatil edildiğini açıklamasıyla birlikte bizde hemen harekete geçtik.
Ödeneklerimizi salgın nedeniyle verilen en az 15 günlük aradan kaynaklı alamayacağımızdan mağduriyet oluşmaması için yapılacak bakanlıklarla görüşmelerde ortak bir yol izlenmesi adına sektörü temsilen ve aynı zamanda dostum da olan Özerk Der Başkanlarından Sn.İsmail Örs beyi bizzat kurumunda ziyaret ederek yaşanan bu sıkıntılı süreçte zafiyet oluşturmamızı, ortak hareket ettimemiz gerektiğini, bakanlıktan taleplerimiz noktasında da bir birlikteliğimizin olması gerektiği üzerinde hemfikir olduk ve onların da bu noktada ödeneklerin düzenli ödenmesini talep edeceklerini aynı şekilde birbirinizi destekleyerek süreç içerisinde de gelişmelerden bir birimizi haberdar edeceğimizi konuştuk ve anlaştık.(Bütün olumsuzluklara rağmen,Birliktelik sağlanması adına Bugüne kadar ki bütün görüşmelerde İsmail Örs Bey’e bilgi paylaşımında bulundum ve bulunmaya da devam ediyorum)
Tatil kararı sonrasındaki ilk pazartesi 16 Mart ta Ankara da Dernek binamızda Saat 9.00 da Yüksek İstişare Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle olağanüstü toplantı yaparak yol haritamızı belirledik ve akabinde alınan kararları uygulamaya geçtik.

İlk önce saat 12.30 ‘da Genel müdürümüz Sn Muammer Yıldız Bey’i ziyaret edip mücbir sebepli tatil ilan edildiğimiz için ödeneklerimizin bize ödenmeye devam ettirilmesini, böylelikle ek kaynak oluşturmaya gerek kalmadan kimse de mağdur edilmeden sorun çözülür diye teklifimizi sunduk. Kendisi de bunun yasa değişikliği gerektirdiğini söyleyerek bizden önce Özerk Der ile görüştüğünü, Özerk Der’in iki teklifinden(Özerk Der ile anlaşmamıza rağmen, bilgimiz dışında ikinci teklif verildiğini orada öğrenmiş olduk) bahsetti. Özerk Der’in ikinci teklifinin Ödeneklerimiz bize Avans olarak verilsin, belirli bir süre tanınsın ,telafi verdiğimizde geri ödensin dediklerini anlattı. Bizde bu telafileri veremeyiz bunun için ayrıca Öğretmenler görevlendirmemiz gerektiğini , bina içerisinde o kadar Sınıf bulmanın imkansız olduğunu, bu kadar birikmiş seansı kısa süre zarfında verilmesinin imkansız olduğunu, telefi verilirken bir çok Ögrenci’nin ram raporunun kesileceği vs durumlarda dahil bir çok handikapı olduğunu anlattık. Sayın Genel Müdürümüz de durumu değerlendireceğini söyledi ve ayrıldık.
Aynı gün saat 17; 00’te Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sn Mahmut Özer beyi makamında ziyaret ederek durumu anlattık. Bu noktada bize sahip çıkması gerektiğini 45.000 çalışanıyla bu kurumların mağdur edilmemesi gerektiğini konuştuk. Kendileri de 15 günlük süre geçsin eğer verilen ara uzarsa sizin durumunuzu değerlendirebiliriz ama 15 gün için bu noktada sizlerde fedakarlık yapın personeli mağdur etmeyin uzarsa biz size yardımcı oluruz calişma yaparız dedi( bu toplantıya genel müdürümüz Sn muammer Yıldız bey de katıldı)
Bir taraftan Yüksek istişare Kurulu Üyemiz Derneğimizin Onursal Başkanı hem de Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz Bey TOBB’u devreye sokmuştur. TOBB Başkanı Sn Rıfat Hısarcıkloglu hem Milli Eğitim Bakanımıza hem Maliye Bakanımıza hazırlamış olduğumuz( Sizlerlede paylaştığımız) Raporumuzu iletmiş olup, konunun bizzat takipçisi olmuştur. Sayın Hisarcıklıoğlu;Bakanlarımıza direk sorunlarımızı anlattığını ve değerlendirmeye alındığını beyan etmişlerdir,(Geldiğimiz noktada hem ödenekler hem de teşviklere dahil edilmemiz konusunda halen süreci aktif bir şekilde takip etmektedirler)

MEB kısmında süreç böyle işleyip karşılıklı müzakereler sürerken Yönetim Kurulu üyemiz ,Ak Parti Murgul İlçe Başkanı Sayın Sami Gülsuyu Bey devreye girerek Cumhurbaskani Başdanışmanı Sn İsrafil Kışla Bey’in Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn.Osman Dinçbaş’la görüşmesini sağladı, talebimizi bizzat ifade etti ve bu noktada Maliye Bakanlıgının talebimizi değerlendireceklerini ifade ettiler.(Gelinen noktada halen İsrafil Kışla Bey ile de sürekli iletişim halinde kalarak yetkili birimlerle müzakerelerimiz devam etmektedir)
Yönetim Kurulu Üyemiz ,Ak Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı hem de Muğla Musiad Başkan yardımcısı Mehmet Tan Bey ,Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya Hanım ve Musiad Genel Başkanı Abdurrahman Kaan Bey ile görüşerek,Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile görüşülüp Engelli çocuklar ve Personellerimizin sıkıntıların tekrar anlatılıp,mağduriyetlerin giderilmesi için görüşme yapılmıştır.Bakanlarımıza konuyu İleteceklerini beyan etmişlerdir.
Bir taraftanda Türkiye’nin dört bir tarafından üyemiz olan Kurum sahibi bazı arkadaşlarımızda aktif bir şekilde süreçte müdahil olup,katkı sunmaya devam etmektedir.
Bizlerin bu hak arayışı ve görüşmelerimiz sonrası Özel Eğitim Sektörümüzün bütün paydaşlarıyla mağdur olduğumuzu anlattıktan sonra Bakanlarımız ve Genel Müdürlerimiz sorunların çözümü için çalışma başlattılar.
Bakanlık yetkililerimizle her görüşmemizde Federasyon olarak Olağanüstü durumdan kaynaklı tatil süresince yapılamayan derslerin yapılmış sayılacak şekilde bir önceki ay gerçekleşen ödenekler dikkate alınarak kurumlarımıza ödemelerinin yapılmasını isterken Özerk Der’in BİZE AVANS VERİN BİZ BORCUMUZU EGİTİME BAŞLAYINCA KURUMLAR OLARAK GERİ TAKSİTLİ ÖDEYELİM önerisi gündemi tamamen değiştirmiş oldu. Çünkü nasıl olsa kurumların bir kısmını temsil eden dernek bunu üstlenmiş geri ödemeyi kabul etmiş , avans ödeme verilmesinin daha kolay olacağı düşüncesiyle çalışmalar bu boyuta kaydırılmıştır.
Federasyon olarak ödeneklerimizi almak ve açıklanan teşvik paketlerinden faydalanmak için mücadele verirken Özerk Der in bizimle istişare etmeden sunduğu çözüm önerisi bizi ciddi sıkıntılara gebe bırakmıştır.(Oysa kolejler Tesvik paketlerinden faydalanma noktasında ılk açıklanan pakette yer verilmemesine rağmen 5 Dernek birlikte hareket edip Milli Eğitim Bakanımızı Ziyaret etmiş, ortak hareketle bu durumu lehlerine çevirebilmeyi başarmışlardır .)
Peki ya bizleri neler bekliyor;
Eğer taleplerimiz dikkate alınmazsa sadece AVANS verilerek, bizler bir anda Bu sürecin kaybedeni olmak noktasında sürdürülebilirliğimiz kalmayacaktır, iki ay veya üç ay sonra kurumlarımızı açtığımızda her kurum kapalı kaldığı süre boyunca aldığı avansın yükü ile borçlarını taksitli bir şekliyle devlete ödeyecektir.
Sektör olarak Egitime başladığımızda yaşanacak sorunların başında virüsün de yansımalarından yaz aylarının handikapından kaynaklı bırakın telafiye ögrençi getirmeyi normal saatlerine öğrencilerimizi getirmeye zorlanacağımızı yetkililerin bilmesi için anlatmaya devam edeceğiz.Telafi ile borclandırıldıgımız ek maliyetlerle fazla personellerle bu aldığımız avansları ödemek için çaba sarf edeceğiz ve bundan kaynaklı da bir çok kurum sürdürülebilirliği kalmayacak ve üzülerek ifade etmek isterim ki bir çok kurum kapanmanın eşliğine gelecektir yada borçlarına karşılık satılacaktır.
Kimler kaybedecek bu alana kendini adamış özel gereksinimli çocuklarımız için bina yapmış nitelikli çalışmalarla alana katma degerli yatırımlar yapmiş kardeşlerimiz kaybedecektir

Şimdi ise verilecek Avansı, ödenme biçimi ve bunun detaylarıyla alakalı neler yapılabilir diye mücadelemize devam ediyoruz
Kurumlarımızın giderleri için mutlaka ödeme yapılması ve Çalişanlarımızın mağdur edilmemesi için teşvik paketi içerisine eğitim kurumlarınında alınması gerekmektedir (Sgk ve Vergi teşvik kapsamında çalışmaların olumlu sonuçlanması adına büyük bir yol katettik )
Kısa çalışma ödeneğinden bütün çalışanlarımızın yararlanması için Kısa çalışma ödeneğini koşullarında bir kolaylık sağlanması için TOBB ve Bakanlıklar tarafından bir çalışma yürütülmektedir ve bizlerde bu süreci yakinen takip etmekteyiz. İnşallah böylelikle mağduriyet en aza inmiş olur.
Gerek taraflarla görüşerek, gerekse medya organlarında, 45 bin Calişanı ile 2650 kurumun yaşayabileceği sıkıntıları kamuoyu ile paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz.
Ayrıca gerek Cumhurbaşkanlığımız gerek Hazine ve Maliye Bakanlıgı gerek Milli Eğitim Bakanlığı ile gerek Tobb ile istişarelerimizi sürmekte olduğumuzu bilmenizi isteriz
Sonuç olarak bugün geldiğimiz nokta Bakanlıklarımızda Mağduriyetimizin farkındadır ve bizler gibi onlarda çözüm arayışındadır.
Umuyoruz ki çözümün içeriği noktasında Bakanlıklarımıza ilettigimiz hassasiyetler göz önüne alınır ve 2650 kuruma haksızlık yapılmadan borçlandırılmadan kurumlar olarak bu zorlu süreci devletimizin desteğiyle atlatırız
Sürecin değerlendirilmesini siz üyelerimizin ve kamuoyunun taktirine bırakıyor

Saygılar sunuyorum…
COŞKU ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI

Mehmet TAN
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 14:39 #2

  • dfn
  • dfn Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 112
  • Teşekkür Sayısı: 19
  • Başarı: 0
Baskanim elinden geleni yapiyor eminim ama... bu isler bitince bence sektor olarak bir toplanti yada bi formul bulunmali birbirimizle catismamak icin en onemli sey bu bizim bize yaptigimizi kimse yapmiyor...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 15:15 #3

  • barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
Savunulan fikir her ne olursa olsun bu açıklamayı oldukça yakışıksız bulduğumu söylemek zorundayım.

Düşünceler farklı olabilir. Ben de avans fikrine sıcak bakmıyorum ama 20 gündür bugüne bekleyin, yarını bekleyin, cumayı bekleyin, faturayı kesmeyin, faturayı kesin diye oyalanıp duruyoruz. Tünelin sonunda da görünen ışık yok.

Böyle bir zıtlaşmanın "kol kırılır, yen içinde kalır" mantığıyla dernekler arasında istişare edilmesinde fayda var(dı). Aleni bir şekilde suçlamalarda bulunmak doğru değil!
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, dönmez, dfn ve bu kullanıcının diğerlerinden 1 teşekkürü var

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 15:28 #4

  • tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3652
  • Teşekkür Sayısı: 2865
  • Başarı: 54
Sayın barış.

Sizin de bildiğiniz üzere özerkder grubunda çok önceden bu tür bir açıklama yapılabileceği yazılmıştı.

Devletimiz milletimiz elele kampanyası düzenledi.
Dünya ekonomisi kötü iken,
Bize hibe verecekler!!!!!
Kaç ay verecekler?
Üstelik telafileri yapınca onun da parasını verecekler.
Bir an kendimi Alice harikalar diyarında sandım.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: barisltd, gulay_donder, dönmez ve bu kullanıcının diğerlerinden 2 teşekkürü var

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 15:50 #5

  • smsnn
  • smsnn Kullanıcısının Avatarı
  • Çevrimiçi
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 91
  • Teşekkür Sayısı: 16
  • Başarı: -2
avans işi kurumla personeli birbirine düşürecektir,bu süreçte maaş alamayan personel avans veriliyor siz de bize verin kafasında dolaşacaktır,peki o avanstan yararlanan personel işe başladığında zaten normal seansını verecek fazladan bir katkı sağlayamayacak telafilerin eritilmesi için,ikinci mevzu personele avansı verdik kurumlar açıldıktan sonra istifa etti gitti,borç kuruma kaldı personel aldı gitti....daha bir çok sorun yazabilirim eminim sizler de öyle
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: gulay_donder, türkiyem

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 15:50 #6

  • serkan198125
  • serkan198125 Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 352
  • Teşekkür Sayısı: 77
  • Başarı: -8
Sayın tartanc bu serüvenin açıklanmasıdır.baska bir ifade ile yapilan veya yapılmaya calisilan aciklamalardir.bu süreç de kaybeden bizleriz.ivedi şekilde sıkıntının cozumune odaklanmalıyız.kum saati işlemeye çoktan başladı.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 15:58 #7

  • waramiral
  • waramiral Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 516
  • Teşekkür Sayısı: 297
  • Başarı: -9
burada hangi sonuç çıkarsa çıksın zıt düşünceler olmasını doğal olarak görüyor ve kişisel fikrimi sunmak istiyorum.

bence avans uygulaması en doğru olanı.
senin çalışma sistemin telafileri vermiyor olabilir. ama bu avans olayı ile en azından şuan ki durum devletimize ek bir yük getirmeyeceğinden kabul görme olasılığı daha yüksektir.

bu süreçte yakıt mazot elektrik su (tabi ortalama işi iptal edilirse) giderleri olmadan toplam ödenek ile birkaç ayın (48-60 aylara bölünüp faiz olmayacaksa) ödemesi çıkabilir.

-hibe nedir ya?
sen hibe peşinde koşarsan sektörü karalayanların ekmeğine yağ sürmüş olursun.

-geçen ay deniliyor!
şubat ayı kış ayı arkadaş kim ne telafi yapabildi hatta kurumlar normal dersleri bile veremedi

-12 ayın ortalaması deniliyor!
yahu %25 zam ile yeni yeni yaraları sarmaya başlamışken bir de %80 e tamam demek nedir?

en uygunu mart ayının 15 gününün 2 ile çarpılması ve kapalı kalınan aylarda da bu ücretin ödenmesi. tabi ki personel çıkarmama kaydı ile. bu ücretin de uzun vadelere yayılarak faizsiz şekilde hatta ertelenerek ödenmesi. ki bana göre en önemlisi ilk baştan beri söylediğin RAM raporlarının uzatılması.
bizim de diyetimiz budur!
sektör olarak da en azından devletçe fedakar görülmezsek acaba ücret almadan kapatırsak mı fedakar görüleceğiz?
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: türkiyem

Sayın Kılıç’tan Açıklamalar 04 Nis 2020 16:53 #8

  • sizgin
  • sizgin Kullanıcısının Avatarı
  • Offline
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 647
  • Teşekkür Sayısı: 401
  • Başarı: 14
Bu açıklama doğru olmamış, sürecin basiretsizliği için bir günah keçisi gösterilmiş. Lafa gelince sektörü biz temsil ediyoruz, en çok üye bizde, biz olmasak zaten hiçbir şey başarılmaz deniyorken şimdi sınırlı sayıda üyesi olan bir dernek mi herşeyi mahvetti?
Yani bürokrasi koskoca binlerce üyesi olan federasyonu takmayıp küçük diye nitrlendirdiğiniz bir derneği mi dikkate aldı?
Eğer böyle ise ozaman federasyonun kendi varlığını sorgulaması gerekmez mi?
Yani yarın da kanarya severler deneği mi bizi engelledi denilecek?
Yakışık olmamış.
Sus kimseler duymasın, duymasın ölürem ha,
Aymışam yarı gecede, seni bulmuşam sonra...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Iyimserim
Sayfa oluşturma zamanı: 0.273 saniye
Sistem Kunena Forum