kamera/yüz tanıma sistemi iyidir, otokontrol sağlar. kurumların eğitim girişi yaptığı yani öğretmeniyle bire bir ders verdiği engelli bireye, verdiği bu hizmetin belgesidir, kanıtıdır. kamera ya da yüz tanıma sistemi kurumların hedef olduğu en büyük suçlama olan hırsızlığın panzehiridir, yüz tanıma sistemiyle bu suçlama biter. bazı arkadaşların yazdığı gibi çocuk gelir içeri girer ders yapılmaz tezine katılmıyorum. kuruma çocuk geliyorsa ve de öğretmen birlikte derse giriyorlarsa ders yapılır,eğer yapılmazsa o kurumda zaten hiç ders yapılmıyordur, bu sistem en azından çocuğun kuruma gelmesini sağlar, diploma kiralamanın önüne geçer.
kamera/yüz tanıma sistemi iyidir kırtasiyeyi ortadan kaldırır, ek-4'lere veli imzasına gerek kalmaz. kurumdan ayrılan öğretmenin kaprislerini önler, kurumu vicdanen rahatlatır.
kamera/yüz tanıma sistemi iyidir kurumların öğrenci bilançolarını görmelerini sağlar, şimdiki gibi 100 öğrenci kayıtlıysa 100 fatura kesilmez, dürüst ve ahlaklı 80 fatura kesilir, bunun üzerinden kurum gelir-gider hesabı yapar. müfettiş geldiğinde ya da herhangi bir şikayet olduğunda uykuları kaçmaz, göğsünü gere gere denetime hazır olur.
kamera/yüz tanıma sistemi iyidir, belki meb bu sistemle birlikte oluşacak yüzde 25-30 tasarrufu önümüzdeki yıldan itibaren fazla seans olarak öğrencilere dönüşümünü sağlar.
hiç bir şey yap(a)mayan dernekler bu süreçte 2 şeyi belki yaparlarsa bir işe yaramış olurlar: 1- okula devam eden çocukların kuruma geldikleri saatlerde izinli sayılması ya da mebbiste okulda görünmemeleri, çünkü onbinlerce engelli çocuk okula alınmadığı halde kayıtlı görünmektedir.
2- yüzde 3 ücretsiz öğrenci saçmalığının ortadan kaldırılması
son söz: kameralı görüntüleme pansumandır, kaçağa, suiistimale kesin çözüm değildir, çözüm yüz tanıma sistemidir, şimdilik yetmez ama evet !
NOT: bu forumu takip eden yetkililere uyarım: kameralı görüntüleme bazı kurumlarda işe yaramayacaktır, onlar bildiğini yapmaya devam edecektir, geçmişte perşembe toplantılarında boy gösterip her türlü denetim ve cezadan kurtulmayı amaçlayan uyanıklar bugün başka dergahları, kapıları aşındırmaktadır. o nedenle ivedilikle yani ocak ayından itibaren yüz tanıma sistemi getirilmelidir.