Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2

BAŞLIK: FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 06:21 #1

• fahrettin75
  • fahrettin75 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 556
  • Teşekkür Sayısı: 164
  • Başarı: -55
Bölgenizde bulunan RAM,
- Fizik raporları artık kesilmeye başladıysa
- Yenilenen ve yeni başlayan özel eğitim raporlarınızda GRUP larının verilmemeye/kesilmeye başlandıysa geçmiş olsun!!

Bölgenizde sürece girmişsiniz demektir.

Her ne kadar RAM daki personel/müdür aksini söylese de, kendilerine gelen yazıya göre hareket ediyor ve insiyatif kullanmıyorlar demektir.

Yapmanız gereken;
1- itirazı MEB tarafından değil, CİMER üzerinden yapmak.
2- Bu tür olan 5-6 öğrenciye ilişkin RAM a dava açmak, ve ilave olanları da dava sürecine delil olarak eklemek..

RAM Planlama şu şekilde;
- Fizikte “fayda sağlanmamış” öğrencilerin kesilmesi
- Özel eğitimde önce grupların kesilmesi/ buna çok yüksek ve imkansız kriterler getirmişler
- Durumun bariz olarak göze batmaması için arada bazı örnek grup raporlarının onaylanması
- Son olarak özel eğitim raporlarının iyice azaltılması.

Yukarıdaki itiraz süreci haklılığınızı ortaya koyar ve işinizi yapmaya devam edersiniz.

Sesleri duyar gibiyim;
- RAM la kötü olmak mı? Zinharrr olmaz!!
- Ram bizi mimler, raporlarınızı olumsuz verir..
- Biz kötü olmayalım, illa birileri bir şey yapar..

Devletin bu işlerle ilgilenen koluna sanki kurumların bu 3 özelliği söylenmiş, buna göre de bir çalışma yürütülüyor, bir süre sonra itiraz edebilecek gücün de kalmayacak.

İtiraz süreci denenmiş ve haklı olunan mahkeme kararları mevcut. Adli sistem bilinçli yapılan bu süreci tespit edebiliyor ve doğrusunu yapmasını söylüyor. Ama senin suyun yavaş ısıtıldığı için piştiğinin farkında değilsin..

Sen de farkedeceksin kardeş, ama elinde yıllarca emek verdiğin işin olmayacak..

Şşt.. sesiz kal.. elbet biri bir şey yapar.. sen çatlak ses olma.. yemekten servisten maaştan kısıp bir müddet daha izle bakalım ne oluyor.. bir sen misin biri çıkar elbet….

Tabi çıkana kadar sen kalırsan!!!
Su akar yolunu bulur..
Son Düzenleme: 17 Mar 2025 12:13 yazan fahrettin75.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 12:03 #2

• fahrettin75
  • Platin Uye
1 - SÖZEL OLMAYAN İLETİŞİMİ ANLAR (JEST VE MİMİK VB.)
2 - İLETİŞİM BAŞLATIR (GÜNAYDIN, NASILSIN, İYİ AKŞAMLAR VB.)
3 - SIRA ALMA BECERİSİ GÖSTERİR (İLETİŞİM KURARKEN VE/VEYA OYUN OYNARKEN SIRA ALIR VB.)
4 - TAKLİT BECERİLERİ YERİNE GETİRİR. (SES, KONUŞMA, DAVRANIŞ, VE HAREKET VB TAKLİT EDER.)
5 - KURALLARA UYARAK, ETKİLEŞİM İÇERİSİNDE İŞLENEN KONUYA, YAPILAN ETKİNLİĞE YA DA KULLANILAN MATERYALE DİKKATİNİ VERİR.
6- HİJYEN KURALLARINA UYAR (HAPŞIRDIĞINDA/ÖKSÜRDÜĞÜNDE AĞZINI KAPATIR VB.)
7- KENDİSİNİN VE ETKİLEŞİMDE BULUNDUĞU KİŞİLERİN YAŞ, CİNSİYET , YAKINLIK VB. DURUMLARINA UYGUN DAVRANIŞ SERGİLEYEREK SINIRINI KORUR (MAHREMİYETİ KORUR, İZİNSİZ SARILMAZ, HAYIR DENİLDİĞİNDE KABULLENİR VB.

EN AZ 4 MADDEYE "EVET" CEVABI VERİLEMEZSE GRUBU VERİLEMEZ.

"OKUMA-YAZMA, ERKEN MATEMATİK VE MATEMATİK VE MATEMATİK" MODÜLLERİNE GRUP EĞİTİMİ VERİLİR. bak bakalım kaç öğrencinin bu şekilde grubu var?

SON 2-4 YIL GRUP EĞİTİMİ ÖNERİLENLER BİREYSEL EĞİTİME YÖNLENDİRİLİR.

13.12.2024 tarihli RAM lara gönderilen yazı.
Su akar yolunu bulur..
Son Düzenleme: 17 Mar 2025 12:30 yazan fahrettin75.

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 12:25 #3

• fahrettin75
  • Platin Uye
Erzurum da Grup oranı= %95
Denizli de Grup oranı= % 5

RAM lara insiyatif kullanması şeklinde verilen yazı/talimatın sonucu..
Su akar yolunu bulur..
Son Düzenleme: 17 Mar 2025 12:26 yazan fahrettin75.

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 14:34 #4

• cemkilinc
  • cemkilinc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 1059
  • Teşekkür Sayısı: 344
  • Başarı: -1
yazı ile talimat gelecek memur onu uygulamayacak?

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 14:44 #5

• biko
  • biko Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 80
  • Teşekkür Sayısı: 18
  • Başarı: 0
Grup eğitimlerin komple kalkması lazım
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: garip

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 15:55 #6

• garip
  • garip Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 995
  • Teşekkür Sayısı: 394
  • Başarı: -56
devlet işsizliğe çözüm için yeni yeni sektörler yaratıyor. benim önerim her özel eğitim kurumuna bir raportör görevlendirmek, bu şekilde üniversite mezunu 5000 kişiye istihdam yaratmak. böylece kurumlarda ne yapılıyor, derse giriş çıkışlar, kamera kayıtları düzgün mü, derse branş öğretmenleri mi giriyor yoksa 7-8 çocuğu bir odaya tıkıp başına lise mezunu birini mi dikiyorlar, bilinçli ve hak aramayı bilen veliler 40 dakika dersi sonuna kadar alıyorlar da hak aramayan, çocuğunu umursamayan velilerin çocukları servisle şehir içi turu mu yapıyor?. buna benzer bir sürü şey... ancak eminim ki devletin maaşlı raportörlerini de 3 ayda asimile ederler, o da sisteme uyar... o nedenle önerimi geri çekiyorum...
not: konunun bağlamından kopmayayım. kurumlarda grup eğitimini gerçek anlamda uygulayan yüzde 10'u geçmez. ya bilinçli veli pazarlıkla bunu bireysele dönüştürüyor ya da kurumlar grubu bireysel olarak vermeyi pazarlama yöntemi olarak kullanıyor... her ikisinde de yarı ücretine bireysel eğitim verilmiş oluyor. bunun dışında kalanlarda grup eğitimi yalnızca kağıt üstünde uygulanıyor...
benim görüşüm grup eğitiminin kaldırılıp bireysele dönüştürülmesi yani ayda 12 seans bireysel eğitim!
Son Düzenleme: 17 Mar 2025 15:57 yazan garip.

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 17 Mar 2025 20:53 #7

• fahrettin75
  • Platin Uye
garip yazan:
devlet işsizliğe çözüm için yeni yeni sektörler yaratıyor. benim önerim her özel eğitim kurumuna bir raportör görevlendirmek, bu şekilde üniversite mezunu 5000 kişiye istihdam yaratmak. böylece kurumlarda ne yapılıyor, derse giriş çıkışlar, kamera kayıtları düzgün mü, derse branş öğretmenleri mi giriyor yoksa 7-8 çocuğu bir odaya tıkıp başına lise mezunu birini mi dikiyorlar, bilinçli ve hak aramayı bilen veliler 40 dakika dersi sonuna kadar alıyorlar da hak aramayan, çocuğunu umursamayan velilerin çocukları servisle şehir içi turu mu yapıyor?. buna benzer bir sürü şey... ancak eminim ki devletin maaşlı raportörlerini de 3 ayda asimile ederler, o da sisteme uyar... o nedenle önerimi geri çekiyorum...
not: konunun bağlamından kopmayayım. kurumlarda grup eğitimini gerçek anlamda uygulayan yüzde 10'u geçmez. ya bilinçli veli pazarlıkla bunu bireysele dönüştürüyor ya da kurumlar grubu bireysel olarak vermeyi pazarlama yöntemi olarak kullanıyor... her ikisinde de yarı ücretine bireysel eğitim verilmiş oluyor. bunun dışında kalanlarda grup eğitimi yalnızca kağıt üstünde uygulanıyor...
benim görüşüm grup eğitiminin kaldırılıp bireysele dönüştürülmesi yani ayda 12 seans bireysel eğitim!
Bu genellemenin gerçekle ne alakası var ? Hakkıyla işini yapan kurumların kabahati ne? Ortada yanlış var ise kontrol ve önlemi almak devletin işi.

Kurunun yanında yaş da yansın, topluca genel yönetmelik çıksın, biz de nasıl olsa işini savsaklayanlardan oluşmuş bir topluluğa üyeyiz diye oturup izleyelim ??
Su akar yolunu bulur..

FİZİK ve GRUPLARIN KESİLMESİ 18 Mar 2025 15:04 #8

• garip
  • garip Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 995
  • Teşekkür Sayısı: 394
  • Başarı: -56
sn fahrettin bu açtığın başlıkta ne demek istediğini, neyi amaçladığını inan anlayamadım... durup durup bir başlık atıyor, muhatap bulamıyorsun, zam oranıyla ilgili bir duyumu kesin bilgi diye paylaşıp reyting almaya çalışıyorsun orda da sınıfta kalıyorsun; önceden atıştığın kişilere (örneğin tartanç'a) mavi boncuk falan uzatıyorsun olmuyor.
hadi dedim rehabilitasyon merkezlerinde zaten doğru dürüst uygulanamayan, bazı ilçelerde yüzde 90, bazılarında ise 10'larda olan Ram'ların grup eğitimi verme oranının böyle olmaktansa tümden kaldırılsın yönünde görüş belirteyim de katkıda bulunayım dedim, yine anlaşılmaz bir yanıtla karşılaştım... bu kadar gizemli olmaya gerek yok. bir kaç yıl önce yazmıştım: izbana binip kuzey bölgesinde son durağa yakın olan kurumuna geleyim de yerinde anlat diye davet gelmedi...
neyse beyhude işler bunlar, yormayalım kendimizi boş yere...
Son Düzenleme: 18 Mar 2025 15:04 yazan garip.
  • Sayfa:
  • 1
  • 2
Sayfa oluşturma zamanı: 0.220 saniye
Sistem Kunena Forum