Merhaba arkadaşlar Şanlıurfa da Fizyoterapist kıtlığı mevcut. 18-19 a fizyoterapist bulamıyoruz. Adamlar 22 bin istiyor. Diğer şehirlerde durumlar nedir ?
nasıllll ???? nasıl kabul etmezler hocam biz asgari ücrete çalıştırıyoruz fizyoterapistlerimizi, öğretmenlere de yarım asgari veriyoruz gayette memnunlar hallerinden hatta gelecek yılda zam istemiyorlar.
nasıllll ???? nasıl kabul etmezler hocam biz asgari ücrete çalıştırıyoruz fizyoterapistlerimizi, öğretmenlere de yarım asgari veriyoruz gayette memnunlar hallerinden hatta gelecek yılda zam istemiyorlar.
Hali hazırda eski fizyoterapistim 12.000 TL Yeni anlaştığım fizyoterapist ise 11.402 TL alıyor.kadirfzt yazan:
Memur maaşı 40 bin olunca , fizyoterapist oturup 1 sene ders çalışıp zaten rahatlıkla memur olabiliyor. Gidip devlette büro personeli olmayı tercih ediyorlar. Ben fizyoterapist olsam şuanki şartlarda 20 bin maaşla kesinlikle çalışmam. Zaten fizyoterapist olmak için o kadar ders çalışıp altyapi sağlam hale getirdim , 1 sene de düz devlet memurluğu için ders çalışıp oturduğum yerden maaş alırım.
Oturduğum yerden maaş alma mantığı ülkenin bütün kurumlarına sinmiş durumda. Hesap soran da denetleyen de yok. Kendim de fizyoterapistim. Üniversite döneminde staj yaptığım bütün resmi kurumlarda bu mantık vardı. Fizyoterapistin eli hastaya değmiyordu. Stajyerin olmadığı yerde de tedavi süreci 5-10 dk arası sürüyor. Kamu Kurumlarında hal böyle olunca fizyoterapist bulamamak gayet normal. Bedavadan oturmak varken rehabilitasyonlarda neden ter döksün sayın meslektaşlarım.