Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: Tatil bizi etkileyecek mi

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:11 #89

• Feroglu
  • Feroglu Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 55
  • Teşekkür Sayısı: 25
  • Başarı: 0
Kıdem tazminatı konusunda iş kanununda belirli hangi durumlarda verilir hangi durumlarda verilmez. Adam ceza gibi görmüş mesela mı? Yoruma dayalı bir olay değil siz bunu kavrayamamışsınız. Bu konuda kanunlar ne diyorsa o, benim ya da sizin yaptığınız yorumun bir ehemniyeti yok!
Ghost yazan:
Ben kurucu temsilcisiyim beyefendi. Evet zorlu bir süreç olacak ama sektördeki pisliklerden bahsettim yukarıda. Siz öyle yazınca öğretmenlik yaptığım zamanlarda gördüğüm mobbing geldi aklıma. Millet ne kadar art niyetli. Adam yukarıda kıdem tazminatını kendine kesilen ceza gibi görmüş mesela. İstifa edince neden veriyim diyor. Halbuki emek verene emeğinin karşılığının verilmesiyle ilgili bir örnekti sadece. Savunduğum konu zaten hali hazırda mevcut telafi sistemine ek bir avantaj getirmeden bu dönem kolay atlatılmaz. Böyle bir avantaj sağlanmazsa da bu işi yapmaya devam etmek isteyenler maaşları bir şekilde ödeyecek. Birikiminden yararlanacak, kredilendirme yapacak. Havuzunu oluşturmayıp kurumdan kalan bütün kar payını maaş gibi yiyen arkadaşlar da mobbingle maaş vermeyecek. Siz bunun hangi tarafındasınız da böyle hiddetleniyorsunuz anlamadım???
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:16 #90

• gezenti
  • gezenti Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 250
  • Teşekkür Sayısı: 165
2 haftalık mevzu kurum sahiplerinin derneklerin öngörüsüzlüğü görünen o ki 2 hafta 2 aya kadar çıkabilir bugünden bunun tedbirleri için eğitimci kurucu ortak hareket etmeli diyorum. 15 gün önce italya da vaka sayısı 2 haneli rakamlarla ifade ediliyordu. sadece bugün ölen 250 insan. dolayısıyla süreç uzun olacak. günü değil geleceği düşünmeliyiz. 2 haftayı bir şekilde herkes tolere eder . az önce tv tartışması onkolog dr diyor ki bir süre sonra garson işsiz kalacak dolayısyla aç kalacak . yağmaya kadar gider. devlet insan için var insan devlet için değil
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:18 #91

• loupcendre
  • loupcendre Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 62
  • Teşekkür Sayısı: 10
Ben 130 öğrencisi olan bir kurum sahibiyim .Bu istif istif paralardan bahseden arkadaşlara tek diyeceğim ALLAH size benim 10 katımı versin .insallah cok yakın zaman da .tabii borc cum varsa onunda

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:23 #92

• Ghost
  • Ghost Kullanıcısının Avatarı
  • Junior Uye
  • Gönderiler: 22
  • Teşekkür Sayısı: 1
Sayın tartanç. Sizi ve düşüncelerinizi forumda yakınen takip eden biriyim. Amacınız bu sektörde sadece para kazanmak olsaydı villada oturup 300.000 lik araç binemez miydiniz? Bu soruyu sizi takip ettiğim ve görüşlerinizi bildiğimden soruyorum. Ben amacı sadece para kazanmak ve derdi sadece para olan patronlardan bahsettim. Yine söylüyorum. 1 hafta gelmese 1 ay geriye giden çocukları düşüneceğimize maaş gibi can suyu olan ücreti düşünüyoruz. Tabii ki 2-3 ay sürerse bu büyük bir yıkım olacaktır. Ama 2 haftalık tatil gerçekten maaş kesilmesi konusunu ortaya çıkaracak bir durum değil. Bu konuşulunca ister istemez sinirleri bozuluyor insanın..

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:27 #93

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
Ya arkadaşlar neyin kavgası yapılıyor anlamıyorum.

Ulusal, hatta global bir krizle karşı karşıyayız. Kavga değil, birlik olma zamanı...

Biz personelimizi bugün çekip konuştuk, bunun uzun bir süreç olabileceğini, elimizden geldiğince kimseyi mağdur etmemeye çalışacağımızı ama büyük zarara uğrayacağımızı anlattık. Hepsi süreç bitince gerekirse daha fazla çalışıp telafileri yapacaklarını, el birliği ile bu durumdan çıkacağımızı söylediler. Onların verdiği güç ile biz de güçlüyüz.

Ben batacağımı bilsem bakanlığın yanlış davrandığını yine söyleyemem.

MEB bu işe çözüm bulur veya bulmaz. Gerekirse kredi çeker maaşları yine öderiz. Bunun tartışması bile yanlış.

Bu zamanda, bu dönemde birlik olmaya ihtiyaç var, kavga etmeye değil. Hepimiz aynı sandaldayız. Kayıkçı kavgası yapmayalım.
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, AliGalipDursen, mercan23

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:27 #94

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Hocam kendi adıma bu konuda düşüncemi yazdım.

Bu zorunlu tatilden hepimiz mağduruz. Fakat bu demek değil ki herhangi bir çalışma arkadaşımızı mağdur edeceğiz. Kesinlikle hayır. Maaşları tam vermeliyiz.
Gelecek ay için kredi arayışımız başladı bile.
Benim kendi adıma korkum, salgın yayılırsa ne yapacağız?

Para bugün var. Yarın yok. Önce sağlık. Gerisi boş. En önemli şey sağlık ve özgürlük aslında. Tekrar öğreniyoruz.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: loupcendre, barisltd, AliGalipDursen ve bu kullanıcının diğerlerinden 2 teşekkürü var

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:31 #95

• Ghost
  • Ghost Kullanıcısının Avatarı
  • Junior Uye
  • Gönderiler: 22
  • Teşekkür Sayısı: 1
Arkadaşım sen hiç kıdem tazminatı ödemedin mi? Senden kimse kıdem tazminatı almaya hak kazanmadı mı? Nasıl ödedin? Neden uzattın bu kadar? Kurumun bu tip durumlarda havuza ayırdığı para olmalı. Şu 2 hafta için o kullanılabilir diyorum. He yok mu? Kredilendirme yapılabilir. Aydan aya ödeyeceğiniz 3.000 TL taksitli kredi çalışanlarla konuşulup yapılacak zam oranlarında anlayış gösterilmesi, kredi bittiğinde telafi edilmesi durumları gündeme getirilebilir. Bunların hepsi bir aileye girmeyecek maaştan daha iyi çözümlerdir. Neden anlatamıyorum...??

Tatil bizi etkileyecek mi 13 Mar 2020 23:42 #96

• Feroglu
  • Feroglu Kullanıcısının Avatarı
  • Kıdemli Uye
  • Gönderiler: 55
  • Teşekkür Sayısı: 25
Öncelikle seni tanımıyorum arkadaşın felan değilim; yazdığın yazıların çoğu mantıksız ve düşünmeden kurumları ve sahiplerini karalamak adına yazılmış yazılar, bende aydınlatmak adına yazdım.

Kurum sahipleri 300.000 tl lik arabaya biniyormuş, yazlıkları varmış, kasaları doluymuş... Bu yazılarından belli olduğu üzere kurumların durumundan bir habersin. Kıdem tazminatı konusunu ben açmadım, siz açtınız yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz düzeltme yaptım. Diğer konuyla ilgili maaş ödemeleri için bir yorum yapmadım çünkü konuyla ilgili bakanlık nasıl bir telafi sistemi, çözüm yolu getirecek bekliyoruz. Personel maaşlarının kesilmesi taraftarı değilim ama uzun süreli ödenek alamamız durumunda bu durum maalesef personele de yansır; umarım bakanlık buna uygun bir çözüm yolu sunar.

Ghost yazan:
Arkadaşım sen hiç kıdem tazminatı ödemedin mi? Senden kimse kıdem tazminatı almaya hak kazanmadı mı? Nasıl ödedin? Neden uzattın bu kadar? Kurumun bu tip durumlarda havuza ayırdığı para olmalı. Şu 2 hafta için o kullanılabilir diyorum. He yok mu? Kredilendirme yapılabilir. Aydan aya ödeyeceğiniz 3.000 TL taksitli kredi çalışanlarla konuşulup yapılacak zam oranlarında anlayış gösterilmesi, kredi bittiğinde telafi edilmesi durumları gündeme getirilebilir. Bunların hepsi bir aileye girmeyecek maaştan daha iyi çözümlerdir. Neden anlatamıyorum...??
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: loupcendre
Sayfa oluşturma zamanı: 0.181 saniye
Sistem Kunena Forum