sana 2. ay belki 3. ay ne olacak deniyor. sen 300 binlik araba diyorsun. kurum açmayı ve işletmeyi bu kadar kolay sanıyorsan git aç bir kaç tane. ben elimi taşın altına koyucam yatırım yapıcam sonra sonrası ne biliyor musun sisteme sesini çıkarmaya gözü yemeyenler bu tür yerlerde kurum sahiplerini öcü olarak gösterme telaşı içinde. sana sorsak çalıştığın kurumu ne sahibi ne de müdürü iyi yönetemiyor değil mi? oysa sen olsan ne mükemmel yönetir herkese hak ettiğin verirdin.mesela bir aylık emeğinden sen ne kadar tasarruf ediyorsun. aaa olmadı etmelisin ama. çünkü sen iyi maaş alıyorsun. kime göre ? senden çok daha az alan başka sektör çalışanlarına göre. ama sen okudun değil mi? keşke onlarda okusaydı. keşke sende kurum açsaydın. çekil aradan ya boş yere gürültü yapma
7 yıldır bu sektördeyim. Bu süre boyunca kurum sahiplerinin hep bir şeylerden yakındığını ve hiç bir şeyden tatmin olmadıklarını gördüm. Şikayet edip para kazanmadıklarını söylerler ama ikinci ve hatta üçüncü kurumu dahi açabiliyorlar. Aldıkları paraların hepsini personele dağıtmıyorlar sonuçta. 'İstifledikleri' yerlerden paraları çıkarıp ta personelin ücretlerini versinler bir zahmet. İşverenin hakkını savunan güçlü ve bağlantıları sağlam bir dernek hali hazırda bulunuyor. Öğretmenlerin hakkını kim savunacak?
En ufak bir olumsuzlukta fırtınalar koparmaya gerek yok. Bu ay da kardan zarar edin. Ne olacak?
Ben kurucu temsilcisiyim beyefendi. Evet zorlu bir süreç olacak ama sektördeki pisliklerden bahsettim yukarıda. Siz öyle yazınca öğretmenlik yaptığım zamanlarda gördüğüm mobbing geldi aklıma. Millet ne kadar art niyetli. Adam yukarıda kıdem tazminatını kendine kesilen ceza gibi görmüş mesela. İstifa edince neden veriyim diyor. Halbuki emek verene emeğinin karşılığının verilmesiyle ilgili bir örnekti sadece. Savunduğum konu zaten hali hazırda mevcut telafi sistemine ek bir avantaj getirmeden bu dönem kolay atlatılmaz. Böyle bir avantaj sağlanmazsa da bu işi yapmaya devam etmek isteyenler maaşları bir şekilde ödeyecek. Birikiminden yararlanacak, kredilendirme yapacak. Havuzunu oluşturmayıp kurumdan kalan bütün kar payını maaş gibi yiyen arkadaşlar da mobbingle maaş vermeyecek. Siz bunun hangi tarafındasınız da böyle hiddetleniyorsunuz anlamadım???
Konuyu anlamadınız galiba kaç ay bu şekilde maaş ödeyebileceksiniz? yukarıda bir arkadaşa sordum ama cevap gelmedi. çok değil bir kaç hafta önce sayın barış bu konudan bahsederken kimse oralı olmadı.
2 haftada biteceğini nereden çıkardınız?
Ben maaşla çalışan ve bir kurumun eğitim ve ticari faaliyetini beraber yürüten bir meslektaşınız olarak yine söylüyorum. Bu ülkede ve bu ekonomik koşullarda MAAŞ kesilebilecek, verilemeyecek bir kavram değil. Bunu en iyi maaşla çalışanlar bilir. Maaşı veremiyceksen öncesinde "arkadaşlar artık maaş dahi veremeyecek duruma geldik" denir ve acı gerçekler açıklanarak kilit vurulur. Kimse çocuğunun ekmeğini oyuncağını lüks yaşayan patronlara vermek zorunda değil.
sistemi kavramaya odaklanın hepiniz okumuş eğitimli kişilersiniz, bu ay kurum "istiflediği" yerden versin sonraki ay ? farkında mısınız ABD ulusal acil durum ilan etti. italya da market ve eczane dışında her yer kapalı bir nevi sokağa çıkma yasağı. kanada hükümeti açıklama yapıyor bu süreçte kimsenin kaybı olmayacak özetle herşeyi devlet karşılayacak. iran tarihinde ilk kez imf den para istedi. Dünyanın virüsten kurulduktan sonra resesyona gireceği iktisatçıların dilinde. (ekonomik durgunluk anlamazsanız diye ) sen kalkmış istif bıdı bıdı diyorsun. sana da aynısını söyleyeyim 7 yıl ne diye çalışıyon arkadaşım yeterince deneyim sahibi olmuşsun aç bir iki kurum istifleme kenarda ver çalışanına göster kurum sahiplerine gününü
Ben 25 senedir bu alandayım. Bir kısmı çalışan olarak bir kısmı görüntüde işveren olarak.(2008 den beridir)
Hiç istiflediğim param olmadı.
Hiç 300.000 lik arabam olmadı.
Hiç evim olmadı. Kiradayım.
Hiç yazlığı olmadı.
Hiç villam ve yatım olmadı.
Hiç yüzlerce çift ayakkabımda olmadı.
Ne kazandım peki:
Çok fazla hayır duası aldığıma inanıyorum.
Dostlar kazandım.
Ciddi borçlar kazandım.
Yukarıda yazdığım herşeyi ispat da edebilirim.
Ayrıca dost olduğum kurum sahipleri de pek benden farklı değiller.
Diyebilirsiniz ki niçin bu işi yapıyorsunuz. Bu işim benim yahu. Nasıl kolayca vazgeçerim?
Bir de kazanç mı tartışılır, krediye daha kolay ulaşıyorum.
Şimdi o istif istif paralar nerede? Biri bana söylesin lütfen.
Bu topic te konuşulan ve yaygara koparılan 2 haftalık tatil değil mi? Tabii ki aylarca sürerse ki bu olası sektöre havlu atan çok olur. Bu konuda MEB mevcut telafi eğitimden ziyade daha somut avantajlar sağlayacaktır.