Değerli arkadaşlar,
Farkındaysanız şu aralar her güne yeni bir söylenti ile uyanıyoruz.
Önce "yeni yönetmelik vs." konuları gündeme geldi. Seanslar artacak, 10+6 olacak deniliyor.
Diğer taraftan bakanlık müfettişlerince kurumlar denetlenmeye başladı.
Şimdi de uzman öğretici kursu açılacağı ama bunun bir dernek tarafından yürütüleceği, kursa sadece o derneğe üye kurumların personel göndereceği falan söyleniyor.
Geçen yılı da yok damar tanıma çıktı çıkacak vs. diye geçirdik.
Biraz "kuşa bak kuşa" durumunda mıyız bilemiyorum?
Ekonomik verileri takip edenler var mı? Enflasyon %12 üstüne çıktı! Yıl sonunda %15'e yaklaşacağı tahmin ediliyor. Sokaktaki enflasyon %20'lerde... Geçen yıl ne kadar artış yapıldığını hatırlayın. Şimdiden o artışı yiyip tükettik ve cepten harcamaya başladık.
Sizce bu yıl ne kadar ücret artışı olur? %15 olur mu? Bütçenin açıkları nedeniyle çeşitli vergi kalemlerinde ciddi artışlar yapılırken sizce devlet bizim bütçemizi çok da umursar mı?
Sürekli birbirimizle didişip duruyoruz. O dernek şöyle yaptı, bu dernek böyle yaptı, sen damar tanıma istedin, ben istemedim, sen hırsızsın, sen çok dürüstsün... vs vs. vs bir türlü işin özüne gelemiyoruz! Bizi batırmak için başkasının çabasına gerek yok. Biz zaten birbirimize yeterince kötülük yapıyoruz.
Bundan 1 ay sonra... 3 aralıkta yine engellilerle ilgili güzel sözleri dinleyeceğiz. Ama nereye doğru gittiğimizin farkında olan kaç kişi var merak ediyorum.