Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: BKDS ile ilgili;

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 00:24 #161

• egemenege
  • egemenege Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 482
  • Teşekkür Sayısı: 380
  • Başarı: 4
sayın barışltd; o belge bendede var... söylemeye çalıştığım, o değildi... ben yazar iken yazmışsınız. kısa bir cevap vermek istedim...
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 00:37 #162

• dengeegitim
  • dengeegitim Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Gönderiler: 109
  • Teşekkür Sayısı: 37
  • Başarı: -1
egemenege yazan:
anayasa mahkemesi süreci mutlaka açılacaktır... çünkü bu yapılan "engelli onuruna" saldırıdır..

Anayasa mahkemesi nediyecek? Engelli öğrencinin derse devam takibini yapazmısınız mı diyecek? Biyometrik doğrulama insan onuruna aykırıdır mı diyecek? Bu kanun anayasa mahkemesine takılmaz.

Ayrıca kabul edilen maddeye göre tek kazanım 9 aylık bir süre uzatımı olmuştur. Onun haricinde kamera mı olacak yoksa biyometrik dorulama mı olacakmeb yönetmeliğine bırakıldı. Mebin canı hangisini isterse onu kullanacak. Ayrıca bu yöntemlerle takibi mümkün olmayan bireylerinde nasıl takip edileceği yine mebe bırakılmış. Bu da demek oluyor ki sıkıntılı olan öğrenciler, yada yaşı çok küçük olanların velisinin damar izinin alınmasına pilot yerlerde uygulandığı gibi devam ettirecekler.

Kanunda süre uzatıldı, yönetmelikte inşallah rehabilitasyon merkezlerinin ve engelli öğrencilerin şartlarına ve realiteye uygun düzenlemeler ve esneklikler olur.

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 02:05 #163

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
dengeegitim yazan:

Bu kanun anayasa mahkemesine takılmaz.

Kısmen takılabilir. AB uygulamalarında ve Sağlık bakanlığının uyguladığı düzenlemede 12 yaşından küçükler ve engelliler için biyometrik kimlik doğrulama hariç tutuluyor. Buradan bir şeyler çıkabilir.

Bir de olumlu bir durum var. Bakanın bu düzenlemeyi kabul etmesindeki en önemli neden biyometrik kimlik takibiyle ilgili sıkıntılardan büyük ölçüde haberdar edilmiş olması. Yani bakan da bunun sıkıntılı bir yöntem olduğunu biliyor.

Elbette bu düzenlemenin herşeyi çözdüğünü söylemek mümkün değil. Ancak çok büyük zorluklarla, çok büyük çabayla kazanılmış küçük bir adım. Bütün yolculuklar da atılan ilk adımla başlarmış. :)
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: daktimur

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 10:03 #164

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Tarih 01.09.2017 oldu.BKDS veya kamera sistemi uygulanacak.

Bütün sektörü birlik olmaya yine,yeniden davet ediyorum.

Sektörde elbette kontrol olmalı.Yeter ki insanı olsun. Yeter ki kimse kaybetmesin.

Düzgün hizmet vermeye çalışanlar bu sektöre sahip çıkmalıdır.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kurs2, ozeltercih

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 10:59 #165

• kurs2
  • kurs2 Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 428
  • Teşekkür Sayısı: 256
  • Başarı: 4
tartanc yazan:
Tarih 01.09.2017 oldu.BKDS veya kamera sistemi uygulanacak.

Bütün sektörü birlik olmaya yine,yeniden davet ediyorum.

Sektörde elbette kontrol olmalı.Yeter ki insanı olsun. Yeter ki kimse kaybetmesin.

Düzgün hizmet vermeye çalışanlar bu sektöre sahip çıkmalıdır.

Sevgili tartanc günler su gibi akar gider o günde gelir size katılıyorum acizane teklifim sektör deki 2 derneğe ve tüm kuruculara; bir an önce Bakanlığımızın da,ilgili taraflarında içerisinde bulunacağı çalıştay düzenlenerek taslak yönetmelik hazırlanmalı gerekirse 3-5 gün bu işe zaman,beyin ve para harcamalıyız.
Esen kalın.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, ozeltercih

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 11:07 #166

• mkirilmaz
  • mkirilmaz Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Niyet hayır, akıbet hayır.
  • Gönderiler: 122
  • Teşekkür Sayısı: 88
  • Başarı: 1
Öncelikle ÖZERKDER başkanı Faruk beye ve arkadaşlarına çok teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlar bizim mücadelemiz şimdi başlıyor.
Bu sektörde iki dernekten birine üye olmayan KALMAMALI. Bizim için bila bedel mücadele eden arkadaşlarımızın elini güçlendirmeliyiz. Bununda en kısa yolu derneklerimizi güçlendirmekle başlar. Yeni yönetmeliğin bürokrasinin ve kurumların çekincelerini giderecek şekilde çıkması için bu zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz.

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 11:17 #167

• purple
  • purple Kullanıcısının Avatarı
  • Yeni Uye
  • Gönderiler: 12
  • Teşekkür Sayısı: 9
  • Başarı: 0
bir hikaye anlatayım.bizim mahallede iki dernek var.teki ev hayvanlarını koruma öbürü ev ve sokak hayvanlarını koruma.teki büyük teki küçük dernek.belediye hayvan hakları ilgili bir çalışma yaptı.iş derneklere kaldı.benimde köpeğim var.gittim büyük derneğe sordum ne yapıyorsunuz diye dediler çok çok çok gizli çalışıyoruz.iyi dedim.küçük olana gittim ne yapıyorsunuz diye.dediler meclis üyeleri ile görüşüyoruz,belediye başkanı ve yardımcıları ile görüşüyoruz günlerdir dediler.sonra muhtara gittim.büyük dernek gizli gizli ne çalışıyor dedim.muhtar güldü başkanları Londrada dedi.yönetimdekiler de oturuyor oturduğu yerde bu nasıl çok gizli çalışma diye gülmeye devam etti.işte böyle bizim mahalle.

BKDS ile ilgili; 25 Kas 2016 11:20 #168

• mkirilmaz
  • mkirilmaz Kullanıcısının Avatarı
  • Tecrubeli Uye
  • Niyet hayır, akıbet hayır.
  • Gönderiler: 122
  • Teşekkür Sayısı: 88
  • Başarı: 1
TBMM TUTANAKLARINDAN ALINTIDIR.
Görüşülmekte olan 405 sıra sayılı Kanun Tasarısı’nın 10’uncu maddesi ile değiştirilen 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 43’üncü maddesine eklenen üçüncü fıkranın aşağıdaki şekilde değiştirilmesini ve teklif ederiz.
Mustafa Elitaş Özgür Özel Erhan Usta
Kayseri Manisa Samsun
Ceyhun İrgil Mehmet Doğan Kubat Kadir Koçdemir
Bursa İstanbul Bursa
İshak Gazel
Kütahya
"(3) Engelli bireylerin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine veya birimlerine kayıt ve kabul işlemleri ile engelli birey ve eğitim personelinin ders devam takibi, 1/9/2017 tarihinden itibaren biyometrik kimlik doğrulama sistemi veya kameralı görüntüleme sistemi ile yapılır. Bu yöntemlerle ders devam takibi mümkün olmayan engelli bireylerin ders devam takibi ile kimlik doğrulama sistemi veya kameralı görüntüleme sistemine ilişkin diğer usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir."
BAŞKAN – Komisyon önergeye katılıyor mu?
MİLLÎ EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU BAŞKAN VEKİLİ BURHANETTİN UYSAL (Karabük) – Takdire bırakıyoruz Sayın Başkanım.
BAŞKAN – Hükûmet?
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) – Katılıyoruz Başkanım.
Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Önerge kabul edilmiştir.
10’uncu maddeyi kabul edilen önerge doğrultusunda oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… 10’uncu madde kabul edilen önerge doğrultusunda kabul edilmiştir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ozeltercih
Sayfa oluşturma zamanı: 0.164 saniye
Sistem Kunena Forum