Egelim17 yazan:
Bakalım ne çıkacak çıksada nasıl çıkacak.Sürdürülebilirliği ne olacak.Ben kendi adıma plan yaptım.Bu sizi bağlar yada bağlamaz.
Çok iyimser düşünceler...
Benim bu sektörle ilgili en büyük korkum sıkıntılara çok hızlı adaptasyon göstermesi becerisidir. Netekim, mevcut sıkıntıların hiç biri insanları rahatsız etmiyor, herkes bir şekilde sineye çekmiş durumda.
Örnek mi?
- Ücretler 10 senede %75 azaldı, sineye çekildi.
- % 3 ücretsiz öğrenci meselesi sineye çekildi.
- Zorunlu eğitimciler sineye çekildi.
- Raporlar sineye çekildi
- Standartlar yönergeleri sineye çekildi.
- Bakanlık denetlemeleri sineye çekildi.
- Grupların imkansızlığı sineye çekildi.
- Aylık iş planı, haftalık-günlük ders sınırlamaları sineye çekildi...
- Okula giden çocukların engellemeleri sineye çekildi...
Daha böyle bir sürü şey...
Bu sektör damar tanımayı falan da sineye çeker. Bir bakmışız 6 ay sonra herkes duruma uyum sağlamış, gitmiş! İşimizin ciddi bir kısmı el okutmadan ibaret hale gelmiş!
Bu Mebbis sistemi ilk yapılırken programı yapan kişi bilgi almak için gelmişti. O zaman ona bizim sırf bu iş için bir adam ayırmamız gerektiğini, tek işinin bununla uğraşmak olacağını söylemiştim. Şimdi her kurumda işinin büyük kısmı bundan ibaret kişiler yok mu?
Yani ne olacak... 2-3 cihaz alır, başına 2 kişi koyarız, kurumlardaki çocuklardan eleme yaparız vs. vs. duruma uyum sağlarız. Yine sineye çekeriz. Bütün bunları devletin denetlemede kendine güvensizliğini örtmek için biz ve çocuklar bedel ödeyerek yaparız.
Sıkıntı bu...