bakınız sayın garip;
öncelikle bu site dışında, bizim sektör ile ilgili başka bir siteye daha üyeyim, orayı da takip ederim ama, bugüne kadar da hiç yazıl bir bildirimde bulunmadım...
bunun dışında instramdan tutun, twitter a kadar hiçbir sosyal medya aracını kullanmam... bu benim kişisel bakış açım ile ilgili...
hiçbir gazete sayfası altına gerçek yada sahte isimlerle yorum yazmam, bu tür şeyleri çok gerekli görmem, yazana da içeriğinden bağımsız saygı duyarım... bu da benim kişisel görüşüm ve onun tatbiki...
daha önce bu sitede, düzenli kaç kişinin yazdığı yada takip ettiği il ilgili bir sohbet olmuştu, sanırım 75 sayısına hiç ulaşılmamıştı...
acı ama gerçekti...
acı olan bir şey daha vardı, hatta o zaman bir arkadaşımız da belirtmişti, "farklı nicklerle" yazıldığını...
farklı nickler kullanan, yada 3 ay önce başka bir nick kullanıp bugün başka niclerle yazan kişileri tespit etmek için "paranoid şizofren" falan olmaya gerek yok...
zaten düzenli 50 kişinin bile yazmadığı bir sitede; bunun için özel olarak çaba sarfetmeye de gerek yok...
bazen anlatılan fıkradan, bazen verilen örneğe, bazen yapılan suçlamalardan, yazış biçimine kadar o kadar çok benzerlik gösteriyor ki, istemezseniz bile gözünüze batıyor
bu formda daha nitelikli tartışmaların önünü kapattığına inandığım: kimi zaman provokatif, kimi zaman saldıran, kimi zaman kendini kurum sahibi, kimi zaman çalışan, kimi zaman meb personeli olarak tanıtan, hatta farklı nickle kendine cevap yazan vb. "sahteciliklere" karşı çıkıyorum...
bu siteye üye olma nedenim tabiki bu değil

ama özellikle; "belli zamanlarda" bu gibi uygulamalara başvurulduğunu gözlemliyorum... dikkat çekmeyi de bir sorumluluk olarak biliyorum...
üstünüze bu kadar çok alınmanızı da anlamış değil
bu mesele yüzünden site sakinlerini meşgul ettiysem de, özür diliyorum...