Hoş geldiniz, Ziyaretçi
Kullanııcı Adı: Şifre: Beni hatırla
Forum kuralları dahilinde bulunan her konuda yazışabilirsiniz.

BAŞLIK: 2016 Zam Oranı

2016 Zam Oranı 07 Oca 2016 12:22 #89

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Sayın pozitif;

Zaten benim ki ütopya :)

Sektör ile ilgili hiç bir beklentim yok.

Gerçekçi olmak gerekirse; bir olunmadığı sürece savrulup gidecek bir sektörden bahsediyoruz.

Bende seyrediyorum artık. Zam oranı istenilen düzeyde çıkmazsa seyredelim gümbürtüyü....

Sağlıklar dilerim herkese.
Sadece Kayıtlı kullanıcılar yazı yazabilir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kurs2, vefa_03, türkiyem

2016 Zam Oranı 07 Oca 2016 13:00 #90

• huzun
  • huzun Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 222
  • Teşekkür Sayısı: 76
  • Başarı: -8
"barışltd: Valla telkin'i, hüzün'ü falan da katsan yine çıkacağını sanmıyorum."
sn. barış aslında ortak kümelerimiz, kesişim kümelerimiz çok fazla. özde aynı şeyleri savunuyoruz da ayrıldığımız nokta sizin ticaret erbabı olmanız, benim olmamam. sektörün artılarını, eksilerini, patronların profilini çok iyi biliyorsunuz. örneğin burada profil resmini bile siyah 4 çeker yapıp yalnızca (tartanç'ın dediği gibi) her ayın 29'unda icmal? icmal? yazanlarla maalesef aynı kategoride yer alıyorsunuz. daha çok engelli çocuk/daha çok para mantığın güdenlerin (istemeyerek de olsa) zaman zaman sözcülüğüne soyunuyorsunuz. ben ise kuruma ilk gelen her çocuğun ailesiyle gözyaşı döküyorum. yıllardır söylüyorum sağlık ve eğitim ticarileştirilmemeli, hele ki özel özel özel eğitim bu kadar ihmal edilmemeli, sonra oluşan boşluğu icmalciler tayfası dolduruyor. genel eğitim farklı mı? o daha da beter durumda. olan ülkemin tüm çocuklarına oluyor. parsadanlar, sülün osmanlar, jet fadılların sayısı maalesef her geçen gün artmakta. elden bir şey gelmemenin hüznüyle olan biteni yalnızca izliyoruz ve de daha da kötü günlere sürüklenişimizi... insancıl ve iyi niyetli düşünce ve gayretlerinizin özel çocuklar lehine olumlu sonuçlanması umuduyla sizi selamlıyorum...
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: barisltd, fahrettin75

2016 Zam Oranı 07 Oca 2016 15:13 #91

• barisltd
  • barisltd Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Cats bite!
  • Gönderiler: 2509
  • Teşekkür Sayısı: 2514
  • Başarı: 10
huzun arkadaşım,

Ben sizlerin adını olumsuzluk anlamında değil, muhalifleri katsak bile anlamında dile getirdim. Ki, bana göre muhalefet de gerekli ve önemlidir.

Haklısınız! Bizler ticari kuruluşuz. Bu yüzden her şeye ticari perspektifle bakmak zorundayız. Ama işin özünde siz hastaneye gittiğinizde hastane de ticari kuruluştur, restorana gittiğinizde restoran da ticari kuruluştur.

Bir kamu yemekhanesindeki yemek kalitesiyle bir devlet hastanesi ile özel hastaneyi hizmet kalitesi açısından farklılaştıran şeyler ticari nitelikleridir.

Eğitim de devletin işi olabilir ama bütün dünyada özel sektör de bu alana girmiştir. Ve şunu da dikkate almak durumundasınız, özel sektörün itici ve çekici güçleri olmazsa devletin sunduğu hizmetler hiç bir zaman bir SSK hastanesi seviyesinin ötesine geçemez.
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: gulumse, mkirilmaz, vefa_03

2016 Zam Oranı 07 Oca 2016 17:08 #92

• cemkilinc
  • cemkilinc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 1058
  • Teşekkür Sayısı: 344
  • Başarı: -1
her zaman kasa(devlet)kazanır. insanlar zamlı maaşlarını bir alsınlar. ayın sonunda yine elde var sıfır kalınca esas kazananın kendileri olmadığını anlayacak. keşke maaşları(mız) yükselirken alım gücümüz düşmek yerine artsa da en azından insanların ev kirası-çocuklarının üst baş parası çıksa.
2016 yılında alacağımız zam yerini bulmuş oldu o kadar. zaten bizde ne yapsak diye düşünüyorduk yüzde 6lık(tahmindir) zammı.1000 işçi çalıştıran fabrika sahipleri düşünsün ben mi düşüneyim.
Son Düzenleme: 07 Oca 2016 17:09 yazan cemkilinc.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, barisltd

2016 Zam Oranı 08 Oca 2016 09:18 #93

• anaeli
  • anaeli Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 203
  • Teşekkür Sayısı: 70
Sayımız 5 oldu. Bakalım 65 kişi daha çıkacak mı? :) :) :) der sayın tartanç ali galip bey ve barıs bey yinede iyi sayı derim.ÇÜNKÜ;
Hatırlatmak amacıyla 2010/2011/2012/2013/2014 yılları Maliye Bakanlığı bütçe uygulama tebliğine danıştay'a itiraz davası evraklarını bu sitede sizlerle ve dernek yetkililerine paylaştığım halde MÜDAHİL olunması talebime hiçbiriniz cevap vermediniz.DAVA :HEPİMİZİN HAK KAYBIMIZ UĞRADIĞIMIZ SOMUT VAKA'DIR
Şimdi de bu sitede zam konusu ve birlikte hareket konusu, tek dernekte toplanılması,federasyon,konfederasyon v.b konuları laf-ı guzar'dan öteye değildir.

Hayırlı Cuma'lar
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc, mkirilmaz, vefa_03 ve bu kullanıcının diğerlerinden 1 teşekkürü var

2016 Zam Oranı 11 Oca 2016 10:08 #94

• tartanc
  • tartanc Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Herşey neye layıksa ona dönüşür.
  • Gönderiler: 3706
  • Teşekkür Sayısı: 2879
  • Başarı: 54
Farz edelim ki;birisi zammı açıklamış olsun.Zam oranı%7.2 diye.

Sektörün bir kısmı teşekkür ederken,bir kısmı veryansın eder. Bu fark nereden geliyor?

Bu ayrışmayı siyasi nedenlerle açıklayamayız.

Sizce bu fark nereden geliyor.

Not: Zam oranı açıklanmadı.Sadece mesela...

2016 Zam Oranı 11 Oca 2016 11:17 #95

• türkiyem
  • türkiyem Kullanıcısının Avatarı
  • Platin Uye
  • Gönderiler: 832
  • Teşekkür Sayısı: 243
sayın hocam bu yıl kimse 7.2 ye teşekkür etmez diye düşünüyorum.. yüzde 10 altına teşekkür eden sanırım bu işi bilmeyen yada bu işle alakası olmayan kişilerdir... yüzde 8 ise eh denecek bir rakamdır ve yinede tşk edilmez :)
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: tartanc

2016 Zam Oranı 12 Oca 2016 11:36 #96

• gulumse
  • gulumse Kullanıcısının Avatarı
  • Altın Uye
  • Gönderiler: 241
  • Teşekkür Sayısı: 146
  • Başarı: 1
çok garip bir durum var!

sektörümüzün en büyük gider kalemi personel ücretleridir.

2016 yılı asgari ücret düzenlemesi nedeniyle %40 oranında (vergi vs. artışı dahil) personel maaşında artış var..

100 tl. lik devlet desteği ancak %10 işçi artırma şartıyla olacağından bu desteği de alamayacağımıza göre..

tek haneli zam oranı zikretmek hatta enflasyonun da altında..

çok garip!
Sayfa oluşturma zamanı: 0.136 saniye
Sistem Kunena Forum