Aslında bütün bunların tek çözümü var.Nasıl mı?
Bunca sene eğitim eğitim denildi durdu.Zaman geldi sn Esinti ler çıktı.Haklı yada haksız eğitimi eleştirdi.Adını bile bilmediğimiz birisi çıktı,Kabzımal simitçi kahveci gazozcu okul açamaz dedi :)Hepsine Eyvallah dedik.
Ama bıçak kemiği zorlamaya başladı sanırım.Akıllar durdu çareler aranıyor.Ek geliri olmayan kurum sahibi arkadaşlar gerçekten zor duruma düşüyor.Sn tartanc'ın dediği gibi büyük şehirleri söylemiyorum bile.
Ben ticari açıdan olaya bakıcam.Ben kurucuyum.Maaş ve giderleri karşılamam için işin en can alıcı görevi bana düşüyor.Herkes sallamaya başlayınca mangalda kül bırakmıyor.Tamam eğitim önemli ama bide buz dağının altına bakalım.Neyse uzatmadan konuyu özetlemek istiyorum.Sadece bir düşünce benimkisi.
Bulunduğunuz il veya kurum sayısı fazla ilçelerde kurumlar arası evlilik teklifi !!! Her kurum zorunlu personel, kira, ulaşım,muhasebe,ve sayamadığım ufak tefek ve toplandığında devasa rakamlar ödemiyor mu ? Neden büyük kurumsal şirketler gibi kurum evliliği olmasın.Düşünsenize %50 bu zorunlu giderlerin tasarruf edildiğini.
Ticaret se ticaret budur.Eğitim tarafını zaten sorumlu personel yapıyor.iyi kötü tartışılsada ben kendi velilerimden rehabilitasyon merkezlerinin önemini duydum.Gerisi alt sınıf kaynaştırma sınıfı,halk eğitim merkezleri umurumda bile değil.Bu iş bizsiz olmaz bunu biliyorum.Ticaret kısmını da bu şekilde aşarmıyız? Bence aşarız.
Bu arada kurumlar arası düşmanlığıda iyi biliyorum

eee ben yolu gösterdim teklif edeceğiniz partneri bulmakta size kalmış