Nihayet foruma üye olabildim ve konu açabildim. Herkese merhabalar forum ahalisi.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere sizin pilot il diye tabir ettiğiniz 5 ilden birindeyim. İsminin ne olduğunun önemi yok herhalde zira ortak bir kaderimiz var artık.
Dünden beri konuyla ilgili yazılanları ve çözüm önerisi adı altında sunulan düşünceleri okuyorum. Ortak kanaat sistemin sekteye uğratılması herhalde. Hadi diyelim sizin söylediklerinizi yaptık, cihazı almadık, çocukları almadık vs. vs. Peki bu durumda bizim uğradığımız maddi kaybı karşılayabilecek misiniz ?
Ülke genelinde ortalama 1800 kurum var diyelim, bu kurumlar ortaklaşa bu 5 ildeki kurumların bütün giderlerini karşılamaya razı mı ? Velev ki her kurum 1000 tl gibi bir rakam bağışlasın ve havuzda bu 5 ildeki kurumların giderlerini karşılayacak bir meblağ oluşsun.
Kabul eden var mı ?
Yok mu ...
Hiç mi yok ?
Bir şairin de dediği gibi "Kısmetindir gezdirir yer yer seni, arşa çıksan akıbet yer, yer seni".
Bazıları pilot uygulama diyedursun, yayınlanan yazıyı okuyup anlayan herkes bunun kademeli bir geçiş olduğunu anlayacaktır. Gün gelecek bu uygulama ile sizler de muhatap olacaksınız. O zaman göreceğim beni telefonla arayıp kabloları çok alın diye kendince dalga geçen kurum sahibi arkadaşlarımı.
Haa bu arada ilerleyen günlerde bakanlık tarafından uygulamaya geçecek diğer iller ile ilgili yazı yayınlandığında kimlerin de bizler gibi pilot olma şerefine nail olduğunu hep birlikte göreceğiz.
Not : İş bu konu ağır düzeyde ironi ve kara mizah içerir.
Sonsuz muhabbetle...