rehber yazan:
görüşleriinize ıhtıyacım var özel egıtımden yuksek lısans basvurum kabul edıldı donemde 4500 tl verecem suan rehabılıtasyon merkezınde rehber öğretmen olarak calısıyorum. felsefe grubu mezunuyum... tanıdııgım bır arkadasım suan özel egıtım yuksek lısansıyla rehbaılıtasyonda zcalısabılıyor arkadas boyle bır hak yok dıyor ama o calısıyor. ttk kararındada özel egıtımde ıhtıyac halınde devlete alımı olur dıyor.ama gecıcı madde.bukadar parayı vermelı mıyım amacım devlete atanmak yada ozelde calısmak sızce mantıklımı bırbucuk yıl bıtene kadar cok sey degısebılır bukadar parayı vermek te ınsanı teredute dusuruyor maasımın cogu buraya gıdecek..
Kardeş ben de aynı y.lisans programına kayıt yaptırdım. Benim de bir tanıdığım bu programı bitirip rehabilitasyon merkezinde çalışıyor. Sanırım uygulamadan kaynaklanan ilden ile fark eden bir durum var. Devlete atanma olayı ise muamma, ilk dönem mezunları son atamada atanamadılar 2. öncelik olarak başvuru ekranı açılmıştı. Sanırım Alan mezunlarından ve işitme engelliler ile görme engelliler öğretmenliği mezunlarının da özel eğitimden tercih yapması sonucu böyle bir durum gerçekleşti.