merhabalar bırsorunumuz var yenı rapor aldıgımız öğrencımıze dılkonusma modulu verılmıs. zıhınsel egıtım programı degıl modul akıcı dıl modulu var. bızde zıhınsel engellıler özel ogrenme guclu dısında yenı bır modul yok. sımdıbu cocugumuz ıcın yenı bır modul mu acmamız lazım zıhınsel engellıler modulunden dıl konusma olarak verebılırmıyız. yeni bir mödül acarsak normal zıhınsel engellıler öğretmeni yada cocuk gelısımcı bu derse gırebılırmı yoksa odyolog yada dıl kkonusma uzmanımı lazımm. bılgı verırsenız cok sevınırız..
Dil konuşma programınızın olması gerekiyor. Bunun için de yönetmelikteki zorunlu personellerin bulunması gerekli. Özel eğitim ya da çocuk gelişimi öğretmenleri olmaz.
program açılması gerekir dil konuşma destek eğitimi programı ile ilgilı illre göre farklı uygulmalar var bazı illerde özel eğitim alanı öğretmenıyle bu programları açan mem ler var fakat sadece gelişimsel dil modülüne imza atabılıyorlar
Eğer sadece dil konuşma yazılı ise mevcut modüllerinize uygun olmadığı için eğitim veremezsiniz. Hafif düzeyde Zihinsel yada özel öğrenmeyle ilgili bir problemin olması da gerekir.
çok teşekur ederım sayın hocalarım yenı bır program acmamız lazımm zorunlu personel lazım program acmakta sıkıntı dıyorsunuz.. bız kbu cocugu hangı kuruma yonlendırebılırz konyada bu programı olan kurum varmı acaba öğrencımız çözümsüz kalmasın