Kovid19 sebebiyle mecliste toplantilar yapilmiyor, vekiller burokratlar evde kalip virusun yayilmasini onlemek icin elinden geleni yapiyorlar, sagolsunlar.
Peki biz?
Bizler de kurumlarimizi kapattik, personel ve ogrencilerimize gerekli bilgilendirmeyi yapip salginin yayilmamasi icin yapilmasi gerekenleri anlatip yureklerine su serperek evlerine gonderdik. Huzurlu ve musterih olun dedik, devletimizin aldigi bir karardir, hicbiriniz magdur olmayacaksiniz dedik. Ancak donup arkamiza baktigimizda vekillerimizin calisamadiklari halde maaslarinin odendigini, memurlarimizin maaslarinin odendigini gormekteyiz.
Tum ozel ogretim kurumlari personeli arkadaslarimiza seslenmek istiyorum, bu sorun sizin de sorununuz. Kaygilanma zamaniniz geldi. Gec olmadan sektorumuzle ilgili olusabilecek magduriyetlerinizi lutfen dile getirin.
Kapanan isletmeler sizlere maas veremez, hic bir kurumun da bu yonde taahutu olamaz. Uzulerek soyluyorum bu surec Nisan ayina sarkarsa ki sarkacaga benziyor, iste ozaman hepimiz icin ciddi sorun var demektir. Sosyal medyada dolasan belgelere gore sozlesmeniz fesh olmadigi icin maas odeme zorunlulugumuzun oldugu yonunde, ancak sozlesmelerin feshi, isletmelerin batmasi durumlari da mevcut. Uzulerek soylemek zorundayim ki kimse, hicbir kurum geliri olmadan ayakta kalamaz.
Bence tatil yapmak yerine tedirgin olmanin tam vakti.