zerwan yazan:
Orhan Bey raporunuzu sonuna kadar okudum.Sistemin kendisinin engelli olduğunu örnekleriyle açıklamış ve neredeyse ispatlamışsınız. Sizin de dediğiniz gibi derneklerin böyle bir raporu hazırlaması ve bakanlığa sunması gerekirken yapmamış olması üzücüdür tabii ki. Emeğinize sağlık , bugüne kadar gördüğüm en mantıklı en uygulanabilir sistem diyebilirim.Merak ettiğim 1 aylık yaz tatilinin uygunalabilirliği nasıl olacak.ücretsiz izin mi olacak yoksa ücretli izin mi ? Ücretli izin ise kurumlar bu maaşları nasıl ödeyecek ,bununla ilgili çözüm öneriniz nedir ?
Öncelikle üşenmeyip Raporun tümünü okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sorunuza gelince, Raporda ifade ettiğim gibi yılın en sıcak ayı olan Ağustos ayı öğretmen ve çalışanlarımız için izin, kurumlar için de bakım ve onarım için tatil ediliyor.
Bu aydaki eğitimler kalan 11 aya dağıtılmış olduğundan kurumların her hangi bir kaybı olmadığı gibi Devletin ödemesinde de bir değişiklik olmuyor. Anlayacağınız kimse açısından bir sorun teşkil etmiyor. Dahası bu 1 aylık tatil Sektör için hem de geleneksel olacak şekilde bir ÇALIŞTAY düzenlenmesini bile içeriyor.
Yani bu tatil ayı başta çocuklarımız olmak üzere tüm taraflar için sektörün daha da sağlıklı bir yapıya kavuşturmasına yönelik çalışmalara düzüenli bir imkan da sağlamış oluyor.
Dernekle ilgili ifadenize gelince;
Evet bu çalışmayı yapmak Derneğimize düşerdi. Üstelik yıllarca gerek mevcut Dernek yönetimi olsun, gerekse önceki Dernek yönetimleri olsun, hepsine böyle bir çalışma yapılması halinde sorunun bir Sistem Sorunu olduğunun anlaşılacağını dolayısıyla da gerekli çözümünde böyle sağlanacağını önerdim durdum. Ancak ilgi gösterilmedi.
Raporda detaylarını belirttiğim sorunlar ortadayken ve adım adım Damar tanıma gibi uygulamaların ayak sesleri gelirken Derneğimiz maalesef geçen zamanı doğru bir şekilde kullanamayarak kamuoyundaki itibarımızın yok olmasına adeta seyirci kalmıştır.
Bu itibarla her ne kadar zam, sertifika gibi konularda elde ettiğimiz kazanımlarda Derneğin katkısı olmuş olsa da, en temel sorunumuz olan SİSTEM sorununu çözememiştir.
Bu itibarla, Derneğimiz aslında gerçek anlamda başarı gösterememiştir. Eğer Dernek bu sorunu daha önceden çözmüş olsaydı emin olun şuan kurumlara ödenen ücret şimdi çok daha fazla olurdu.
Derneğin başarılı olamamasının temel nedeni Raporda da belirttiğim gibi vizyon sahibi olmayışıdır.
Çok ilginçtir ama şu Raporu sizlerden önce Dernek Başkanına göndermiş olmama rağmen kendisinden ya da yönetim kurulu üyelerinden bir dönüş almadım.
Bunun nedenlerini anlayabiliyorum!
Bende Dernekten sonuca gitmenin bir sonuç getirmediğini gördüğüm için sizlerden bir sonuca gitmeye karar verdim.
İşte durum budur!