* Yeni konu (başlık) açarken, kategorimizi doğru seçelim ki ihtiyacı olan diğer kayıtlı- kayıtsız kullanıcılarımız konuları bulmakta zorluk çekmesin.
* Lütfen Caps Lock açıkken yani büyük harflerle gönderi atmayalım.
*Ekleyeceğiniz dosyalarınızın, bilgisayarınız tarafından virüs taramasını sorunsuz geçtiğine emin olun. Eğer emin değilseniz ekli dosyanızı 3. parti linklerle ekleyebilirsiniz.
*Tüm dünyanın kullandığı en güvenli resim yükleme araçlarını kullanarak, dosyalarınızı tamamen ücretsiz yükleyip link kullanarak yayınlayabileceğiniz siteler:
http://thumb.it/
http://imageshack.us/
Kurumların en büyük sıkıntısı olan ve tamamen RAM padişahların elinde eriyen gruplar için yeni yönetmenlik çıkmış.Üstelik dün (10.01.2017) çıkmış ve sisteme yüklenmiş.Şimdi aynı yaş gruplarına bile ders yazamaz olduk.Devletin derdi ne bu engelliler anlamış değilim.yazıya bakın bir de sisteme bakın.Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün 10.01.2017 tarih ve E.356148 sayılı yazısı gereği, grupta yer alacak yaşça en büyük engelli birey ile yaşça en küçük engelli birey arasındaki yaş farkı en fazla 4 yaş olacak şekilde düzenlenebilecektir.
Kaydedilecek birey gruba uygun değildir.
Sayın hocam bu çalışma bizim lehimize olan bien çalışma grup oranı yüzde 70 in üzerinde 4-8 yaş şuan kağıt üzerinde yapıldığı için size dezavantaj gibi geliyor ama kds sisteminde ciddi bir avantaj olacak , her nekadar 4 yaş gibi görünsede 8 yaş dilim içinde onlarca kombinasyona olanak sağlayacak özellikle ortak modül sistemi de gelirse grup eğitimleri pratikte daha uygulanır hale gelecektir,bu çalışma pozitif bir çalışma...
Sayın Ares94 keşke düşündüğünüz gibi olsa ama öyle değil.Bir de şu grup oranı Türkiye'nin nersinde yüzde 70'tir acaba?Bulunduğum ilçede oran yüzde 15 ile yüzde 17 arasıdır ki gruplara yüzdelik dilimiyle bakmamız zaten yanlış.Eğer öğrencinin gruba ihtiyacı varsa vermeleri gerekir.Bir de yazı kendisiyle de çelişiyor.Bakın benim sadece 3 grup saatim var ve bu 3 grupta 12 öğrencim var.Bir grubumun yaş ortalamsını sizlerle paylaşmak istiyorum. M...... E.....adlı öğrencim 15 yaşında(175 aylık) B......T... adlı öğrencim 15 yaşında (173 aylık) ve İ........A......adlı öğrencim 13 yaşında(166 aylık) sistem bunları bile almıyor.Hal böyleyken nasıl grup dersi yapacağız anlamış değilim.Yani yazı ve sistem şu an aynı değil.
arkadaşlar sanırım sistemsel bi sıkıntı var. şöyle ki grubun ilk üyesini bile sistem almıyor. mebbis hazretleri ikinci bireyi nerden biliyo ki 4 yaş farkından dolayı birinci üyeyinin girişini engelliyor.
RAM sorunu altında sektör ezilmeye devam ediyor. Yapılan düzenlemeler bu sorun giderilmedikçe bir anlam taşımıyor. Sadece daha başka sorunlara yol açıyor.
Burada da yazılıyor şöyle böyle diye.
RAM ları ne yapacağız ? Ha bazı içimizdeki kurumlar bazı kişilerle bir şekilde! iyi ilişkiler sağlamış olabilirler. Onlar hariç herkes RAM ların kafalarına göre hareketlerinden şikayetçi.
Bu düzenleme bir yandan avantaj gibi gözükse de bir yandan da sıkıntılara yol açacak sanki...
sizler gine iyisiniz..bizim ram hastaneleri kabul etmiyor git bu raporu düzelt..bu çocuk hafif değil özel öğrenme ...yada özel öğrenme değil hafif.. ...dahasıda..doktorun verdiği değil kendi kurul kafalarınca tesbit ettikleri modülleri işliyorlar. .sen hastaneye aylarca götür koştur..ram.son noktayı koysun. .aileleri tahdit etsin..başka kuruma götür diye falan.neki sizin dedikleriniz..bu çilelerin yanında..