MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK
ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI
YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE
İLİŞKİN ESASLAR
Geçici Madde 7 - Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni ihtiyacının Karar eki çizelgedeki yükseköğretim programları mezunlarından, taban puanı aranmadan başvuruda bulunanların tamamının puan üstünlüğü esasına göre atanmasıyla karşılanamaması durumunda, Bakanlığımız ile ilgili Üniversite arasında 31/10/2008 tarihinde imzalanan “Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği Sertifika Programı İş Birliği Protokolü” kapsamında 1500 kişi kontenjanlı 540 saat süreli sertifika programını başarı ile tamamlayan,
Üniversitelerin;
a) Görme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, İşitme Engelliler Sınıfı Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Ana Okulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği bölümleri,
b) (Değişik :05/07/2012 tarih ve 97 sayılı TTKK) Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programlarını başarı ile tamamlayan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü,
c) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü/Anabilim Dalı mezunlarının puan üstünlüğü esas alınarak Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliğine ataması yapılır.
BU ÇİFTE STANDART NİYE!DEVLETTEKİ ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİ BİZDEKİ ÖĞRENCİ NE ENGELLİ!ARADAKİ FARKI BİRİ BANA ANLATSIN
GERÇEKTEN ANLAMIYORUM.
BUNUN HESABINI SORMAK LAZIM SAYIN DERNEKLER!
SAYIN UYELER!NEYİ BEKLİYORUZ ARKADAŞLAR!
NE KAYBEDERİZ ZATEN İYİ OLAN BİRŞEY KALMADI!MEZUN YOK MEZUN VE YAKINDA KURSA GÖNDERECEK SINIF ÖĞRETMENİ BİLE BULAMAYACAKSINIZ!YILLARDIR KURUMLARIMIZDA ÇALIŞAN ELEMANLAR NERDESİNİZ....