Özel Eğitim Kurumları Derneğiyle pek alakam yok ancak, yönetimi değiştirmenin bir fayda sağlayacağından şüpheliyim. Ayrıca bir forum sitesinden Olağanüstü Genel Kurul çağrısı veya benzer girişimlerin yapılmasının da çok anlamlı olduğunu sanmıyorum.
Ben dernek tüzüğünü bulmaya çalıştım ama bulamadım. Eğer benzer derneklerden farklı değilse, büyük olasılıkla belli sayıda üyenin veya yönetimin talebiyle genel kurul toplantısı yapılıyordur.
Açıkcası, 40-50 kişi bir araya gelse zaten dernek yönetimini almaları işten bile değil. Ama burada sorunun dernek yönetimlerini devralmak veya istenildiği şekilde yönlendirmek olup olmadığı konusunda tereddütlüyüm. Çünkü her ne yapılırsa yapılsın, esas sorun sektörel katılımın %2-3'ünü geçmemesi.
Daha önce dile getirmiştim; Tekrar etmenin zararı yok. "Platform" üyeleri yeni bir dernek oluşumuna gidebileceği gibi, mevcut derneklerin yönetimlerine de talip olabilirler. Kimin nereyi yönettiğinden çok, kimlerin hangi oluşum ve eylemlere ne kadar destek vereceği, katılacağı daha önemli. En babayiğit çabalara bile 50-100 kişiden fazla katılım olmuyorsa bu yangını söndürmek hiç kolay değil.
Daha sistemi yeni kuracak kurumları geçtim, 3-4 aydır bu belayı yaşayan 17 pilot ildeki sayısını bilmediğim miktarda kurumlardan 3-5 tanesi dışında ağzını açık bir şey söyleyen çıkmıyor. Sanmıyorum ki, 1 Nisan'da 42 il daha devreye girdiğinde farklı bir tablo ortaya çıksın.
Temennim, bu çaba içine giren arkadaşların başarılı olmaları, şimdiye kadar yaşanan süreçlerden daha iyi sonuçlar almaları.
Kolaylıklar dileğiyle...