mavi760 yazan:
Anladım. Çünkü dernek galiba seans artışı iptal olmuş gibi bir söylem içerisine girmiş de ondan dedim.
Özerkder olarak zaten biz böylesi toptancı bir seans artışına karşı olduğumuzu bildirmiştik. Konu özel eğitim, hedef özel çocuklar olduğunda, bireyin gereksinimleri dikkate alınmadan tüm engel gruplarında standart bir paket belirlenmesinin alanın en temel tanımlarına aykırı olduğunu düşünüyoruz. Seans içerikleri gibi, seans frekanslarının da aile, kurum ve kamu ortaklaşması ile her birey için ÖZEL olarak belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Uzun bir geçmişi olan bu ilkesel tutumumuz değişmiş değildir. En başından bu yana seans artışı fikrine karşı olarak bu itirazda bulunduk.
Öte yandan, ülkenin içinden geçtiği mali koşullar ve bütçe imkanları gözetildiğinde zaten böylesi bir artışın yapılarak adaletli bir ücretlendirmeye tabi tutulamayacağını öngörmüştük. Bu koşullarda seans artışının 2009 yılında yapıldığı gibi kurumların sırtına yüklenerek kotarılabileceği riskini hep hatırlattık. Konuyla ilgili olarak gerek Maliye, gerekse de MEB çevrelerinden aldığımız duyumlar haksız olmadığımızı göstermekte. Sonuç olarak bu artışın dikkatli ve kurumları daha da zorlamayacak şekilde telakki edilmesi konusunda ricamızı ilgili mercilere ilettik. Sanırım dikkate alınacaktır.
Diğer konulara ilişkin görüş ve önerilerimiz ekli belgelerde yer almakta. İnceleyerek görüş ve önerilerinizi anılan e-posta hesabına iletmeniz hepimiz için yararlı olacaktır.
Herkesin yeni yılını tebrik eder, iyi çalışmalar, sabır ve kolaylıklar dilerim.