Değerli arkadaşlar,
Son öğrendiğim kadarıyla, Danıştay Y.D. kararı başka kaynaklarca yeniden teyid edilmiş durumda. Haberin doğruluğu, yanlışlığının günahı bana bilgi verenlerin boynuna...

Ortada bir YD kararı var ancak içeriğini tam olarak bilmiyoruz. Çünkü henüz yazılı bir karar metni yok. 1-2 hafta içinde yazılacağı söyleniyor.
Ayrıca, bakanlığın bu işten hiç hoşlanmadığı, mahkemenin kararına oldukça kızdıkları da duyduğum şeyler arasında.
Aslında "bence" bakanlık bürokratlarının bu karara sevinmeleri ve üstüne atlamaları lazım. Çünkü bu hiç de sağlıklı yürüyen bir süreç olmadı. Daha ilk sunucu ihalesinden bu yana, sistemin öngörülen sürede uygulamasına başlanamaması, 3 yıl ertelenmesi, cihazların temini, firma seçimi, sistemin uygulanmasında yaşanan sorunlar vs. vs. sonradan baş ağrıtacak pek çok sıkıntıya vesile oldu.
Şimdi sıfırdan, düzgün bir başlangıç yapmak için bir fırsat hasıl oldu. Ben umutlu davranıp bürokratlarımızın bu fırsatı iyi değerlendireceklerini düşünmek istiyorum.
Tabi bu durumu bir intikam alma arzusuna da yönlendirebilirler. Ama o zaman, yakın zamanda bakanlığa karşı gelişen olumlu bakış açısı da ters döner. Sonuçta sektörün anası ağlar ama ağlayanın ahı da pek yerde kalmaz. Şu anda dahi, cihaz, hat vs. için çok miktarda harcama yapmış (ve yapacak olanların) zararlarının nasıl tazmin edileceği belli değildir.
Sonuç olarak, bu fırsattan istifade ederek sektörümüzün devletle birlikte bir ortak çıkar yol oluşturması herkesin yararınadır.