KONFEDERASYONDAN ZAM AÇIKLAMASI

Değerli İl Başkanları,

Kıymetli Kurucu Temsilcileri;

 

Özellikle açıklanan asgari ücret zammının ardından, sektörümüzün sürdürülebilirliği adına duyulan endişeyi aynı oranda hissediyor ve bizlerden güzel haberler almayı beklediğinizi bilmenin verdiği sorumlulukla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Geçtiğimiz aralık ayında %35’lik zamla kamu kaynakları içerisinde verilen en yüksek oranı almış olmamıza rağmen, daha o günden başlayarak hem ücret iyileştirmesi hem de servis hizmet bedelinin ödenmesi hususlarında mücadeleye bıkmadan, yılmadan devam ettik.

 

Van da gerçekleştirdiğimiz Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda belirlediğimiz yol haritasına harfiyen uyarak, sizlerin büyük destek ve katılımlarıyla öncelikle illerimizde, ardından ülke gündeminde yer almaya başladık. 

28 Haziran 2022 tarihinde aile ve meslek gruplarını da temsil eden 33 STK ile birlikte ortak basın bildirisi sunup,  federasyonumuzun sponsorluğunda SABAH gazetesinde;

“KAMOYUNA DUYURU

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ KAPANMA NOKTASINDA” başlığıyla ilanımızı yayınlatıp, sorunlarımızı ulusal TV kanallarında en açık haliyle dile getirdik. 

 

Bugün, Burdur 20. Dönem Milletvekili ve TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Başkanı Dr. Yusuf EKİNCİ, AVÖDER Federasyonu Başkanı Sn. Eylem TAN, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz Sn. Mehmet TAN ve Federasyon Başkan Yardımcılarımızdan Sn. Metin BOZKURT’ la birlikte;

 

 Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sn. Yunus ELİTAŞ’ ın bizzat emir ve takipleri doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetimi ve Dönüşüm Genel Müdürü Sn. Yakup TEKİN ile yaklaşık bir saat süren bir çalışma gerçekleştirdik. 

 

Çalışma sonucunda hazırlanan dosya, yarın Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Nurettin NEBATİ ’ye sunularak ek ücret talebimiz nihayete erdirilecektir. 

 

Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sn. Mehmet ARABACI’yı da makamında ziyaret ederek, kurumlarımızın verdiği hizmetin karşılığını alabilmeleri hususunda desteklerini istedik.

 

Ücret iyileştirme görüşmelerine başladığımızda “ek zam olmaz, boşuna uğraşıyorsunuz!” denilen noktadan, sesimizin duyulup, taleplerimizin dikkate alındığı, zam oranının konuşulmasını değil, yayınlanmasını beklediğimiz noktaya geldiğimizi bilmenizi isterim.

 

 

Arifemiz hayır, bayramımız mübarek olsun inşallah.

 

Yunus KILIÇ

Genel Başkan