ÖZEL ÖZEL EĞİTİM DERNEKLERİ FEDERASYON BAŞKANI SAYIN KILIÇ'TAN ANKARA ZİYARETLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ÖZEL ÖZEL EĞİTİM DERNEKLERİ FEDERASYON BAŞKANI SAYIN KILIÇ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Özel Özel Eğitim Kurumları Federasyonu Başkanı Sayın Kılıç ve Yönetimi Pandemi sürecinin en ağır yaşandığı giriş çıkışın izne tabi olduğu olduğu illerden biri olan Ankara'da Sami Gülsuyu Bey'in yoğun mesaileri sonrasında bir takım ziyaretlerde bulunarak, sektörümüzün tıkanan sorunlarını ilgili makamlarla istişare etme fırsatı bulmuşlardır.

Sayın Kılıç'ın ziyaretlerle ilgili dün ve bugün yapmış olduğu ayrı ayrı iki açıklamasını yayınlıyoruz.

 

 

 

 


Saygıdeğer İl Başkanlarımız Kıymetli Kurucu Temsilcileri,

İki günlük Ankara programımızda çalışmalara değer katan ve ziyaretlerimize eşlik eden Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz Sn.Sabahattin YILDIZ Başkanıma, Sn.Sami GÜLSUYU Başkanıma, Sn.Metin BOZKURT Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmaları şu şekilde özetlemek isterim ;
Ziyaretlerimize Özel eğitim ve Rehberlik hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL ile başladık. Başta Ram raporlarının 1 Ocak 2020 tarihinden ihtibaren uzatılmasını kapsayan 3.5 aylık rapora gidemeyen öğrencilerinde hak kaybına uğramaması için bu konunun yeniden değerlendirilmesini talep ettik, kendisi de bu konuyu ele alacaklarını çalışma yapacaklarını ifade etti. Ayrıca alanımızda yaşanan personel sıkıntısını tekrar hatırlatarak çözüm noktasında kendilerinden destek talep ettik, kendisi de bu konuyu Bakan yardımcısıyla tekrar istişare edeceğini ifade ettiler. Ayrıca Mart ayında yapacağımız ram çalıştayını normalleşme süreci başladığında yeniden gündeme alınıp ivedilikle yapılması hususunda da görüş birliğine vardık.
Özel Öğretim kurumları Genel Müdürümüz Sayın Muammer YILDIZ'ı ziyaret ettik. Yarım kalan uzman öğretici kurslarının ivedilikle uzaktan eğitimle tamamlanacağını haziran başı bu kursların başlayacağını ifade etti ve bundan sonra da açılacak kursların uzaktan eğitim sistemiyle yapılacağı hususunda kendisinin yapmış olduğu çalışmayı anlattı. Zorunlu personel uygulamasının geçici süreyle durdurulması husundaki talebimizi ekibiyle değerlendireceğini, bu konuya sıcak baktığını ifade etti.
Kurumların egitime öğretime başlamaları İstişare edildi, 15 Haziran 2020 tarihi başlangıç olarak belirlenmiştir. Bu tarih aynı zamanda kısa çalışma ödeneğinin bitti son gündür.Özel eğitime giden öğrencilerimizin kazanımlarını daha fazla kaybetmeden eğitimlerine başlamaları da bu anlamda çok önemli olup ailelerden gelen talepler de kararın alınmasında etkili olduğunu ifade etmiş, Bakanlığın bilim kuruluyla beraber belirlediği covid 19 hijyen rehber kılavuzuda çok yakında kurumlarımızla paylaşılacağını dile getirmiştir.
Kurumlarımıza sağlanacak mali desteklerle alakalı Milli Egitim Bakanlığının üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını fakat Hazine ve Maliye Bakanlığından kendilerine bir dönüş olmadığını sürecin imza aşamasında tıkandığını ifade etti. Bayramdan sonra bununla alakalı çalışmaların süreceğini fakat sorunun çözülmesinin çokta kolay olmayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. İsrafil KIŞLA ’nın Süreci takip etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek çeşitli illerden Ticaret odası başkanları da başta olmak üzere TOBB Başkanımız Sn. Rıfat HİSARCIKLIOĞLU ‘unun da konuyu takip ettiğini yapılan bu çalışmaların çok kıymetli olduğunu, yine konu çözülecek ise Hazine ve Maliye Bakanlığında yapılacak müzakereyle olacağını bu çalışmaların devam etmesi gerektiğini söyledi Umarım sorun çözülür Özel eğitim merkezlerinin herhangi bir destek çıkmadığında çok büyük mağduriyet yaşayacağının farkında olduğunu kurumlara Maliyeden bir destek sağlanması için MEB ve Genel Müdürlük olarak ellerinden gelen her türlü destegi vereceklerini ifade etti
Süreç tarafımızca takip edilmekte olup,bütün gelişmelerden siz değerli üyelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz hepinize saygılarımı sunuyorum kalın sağlıcakla.
YUNUS KILIÇ
GENEL BAŞKAN

21/05/2020

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kıymetli il başkanlarımız değerli kuruluş temsilcisi kardeşlerim öncelikle bayramın arefesinde hepinize hayırlı günler diliyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün yaptığımız Maliye Bakanlığındaki görüşme sonucunda ilgili daire başkanımız  ile sorunun çözüme kavuşması için gerekli girişimlerde bulunuldu.İlgili Daire Başkanlığından  diğer uzman görüşleri alınmak üzere gönderilmiş yazışmalar Cumhurbaşkanımızın başdanışmanı Sayın İsrafil Kışla beyfendinin Maliye Bakan yardımcımız Sayın Osman Dinçbaş beyle yapmış olduğu görüşmeler sonucunda tamamlanarak bayramın akabindeki ilk hafta içerisinde imzaya sunulması kararlaştırılmıştır.

İnşallah bayram sonrası uygun görüş içeren yazımız imzalanarak Milli Eğitim Bakanlığımıza gönderilecektir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın İsrafil Kışla beyfendiye alanımıza vermiş oldukları önemden ve destekten dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır.Kendilerine bir kez daha en derin sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.

Sektörümüzün  rahat bir nefes alması konusunda bayramdan sonra ödeme emri çıkacağını ümit ederek hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.

Saygılarımla..

Yunus KILIÇ 

GENEL BAŞKAN

22/05/2020