TÜRKİYE BULUŞMALARI YÜKSEK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu "Sen Yoksan Bir Eksiğiz" sloganıyla planlanan Türkiye Buluşmaları Toplantısını Prof.Dr.Necmettin Erbakan Kongre Merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn.İsrafil KIŞLA, 20.Dönem Burdur Milletvekili TOBB Eğitim Meclis Başkanı Sn.Yusuf EKİNCİ, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sn.Muammer YILDIZ, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sn.Mehmet Nezir GÜL, Yüksek İstişare Kurul Üyeleri Sn.Sebahattin YILDIZ, Sn.Mustafa AKDEMİR, Sn.Mehmet ÖZTÜRK, Sn.Hayal UĞURLU, ÖZERKDER Başkanı Sn.Faruk SEVİNDİ, Önceki Dönem Başkanı Sn.İsmail ÖRS, Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Türkiyenin 81 ilinden 600 e yakın sektör temsilcisinin de katılım gösterdiği toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Federasyonun 5000 km yol gidilerek hazırlamış olduğu kısa filmin gösteriminin ardından, Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Yüksek İstişare Kurul Üyesi Sn. Sebahattin YILDIZ Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Finansal Sorunlar ve Çözümleri konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sn.Yunus KILIÇ Kurumların finansal açıdan yaşadığı sıkıntıları Milli Eğitim Bakanımız Sn.Ziya SELÇUK'a ilettiklerini kendisinin bu konu ile alakalı yaklaşımının olumlu olduğunu, geçen haftada Tokat ilinde sektör temsilcileri ile birlikte Maliye Bakanımız Sn.Berat ALBAYRAK ile görüştüklerini, Sn.Berat ALBAYRAK'ın konudan haberdar olduğunu ilgili ücret iyileştirilmesi noktasında tekrardan Milli Eğitim Bakanımız Sn.Ziya SELÇUK ile tekrar görüşeceklerini dile getirdiğini ifade etti. Toplantı sonrasında illerden gelen tüm katılımcıların illerindeki Milletvekillerine ulaşarak hazırlanan mali verilerin kendilerine teslim edilmesinin önemini bir kez daha dile getirdi. Ücret iyileştirilmesinin sektörümüzün daha kaliteli hizmet verebilmesi için önemini  vurgulayan Yunus KILIÇ artık Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin öğrenci istatistiklerinin hesaplanmasını değil kaliteli eğitmen kaliteli eğitim standartlarının konuşulması gerektiğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn.İsrafil KIŞLA konuşmasında kaliteli hizmet noktasına dikkat çekerken Federasyonun kurumlar noktasında denetçi ve seçici olması gerektiğini belirtti ve Federasyon Başkanı Sn.Yunus KILIÇ'ın sektör adına ne kadar mücadele ettiğinin altını çizdi. 

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sn.Muammer YILDIZ Özel Eğitim hizmetlerinde kalitenin artması noktasında kurumların hassas davranmaları, kamera sistemi ve yönetmelik maddeleriyle işleyişin daha iyi bir noktaya geldiğini ifade etti. 

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sn.Mehmet Nezir GÜL Genel Müdürlük olarak sorunların çözümüne yönelik olarak talep edilen her noktayı inceleyeceklerini dile getirdi.

20.Dönem Burdur Milletvekili TOBB Eğitim Meclis Başkanı Sn.Yusuf EKİNCİ emek gösteren herkese teşekkür etti. Plaket töreninin gerçekleşmesinin ardından sahneye davet edilen Önceki Dönem dernek başkanları Sn. Sebahattin YILDIZ, Sn.Mustafa AKDEMİR, Sn.Mehmet ÖZTÜRK ve Sn.Hayal UĞURLU ile ÖZERKDER Başkanı Sn.Faruk SEVİNDİ ve Önceki Dönem Başkanı Sn.İsmail ÖRS 81 İlden katılımcılara birlik ve beraberliğin önemini gösterdiler. Hava şartları sebebiyle kar kış demeden toplantımıza katılım sağlayan emeğine ekmeğine sahip çıkan tüm kurucu arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugün 200 ü aşkın Milletvekilini Mecliste ziyaret eden TBMM nin gündemine ücret  iyileştirilmesi konusunu işleyen kurucu arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum, dosyalarımız  basta Mecliste Vekillerimize olmak uzere Grup başkanlarımıza ve  bakan yardimcilarimiza teslim edilmiştir. 

  Kiymetli yol arkadaşlarım Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği Yönetim Kurulumuz, Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulumuz , Tüm  Dernek baskanlarimiz bölge ve il baskanlarimiz ve Üyelerimize  emekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yola çıkan tüm sektör temsilcisi arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Allah'a emanet olun.

Her attiginiz güzel  adim icin, emek için,  yol arkadaşlığıniz için  , binlerce kez teşekkür ederim 

saygilarimla 

                                                  Yunus KILIÇ 

                                                  Genel Başkan