FEDERASYON BAŞKANI SAYIN KILIÇ'TAN ANKARA ÇAĞRISI

 

Çok kiymetli il başkanlarım, değerli kurum sahibi kardeşlerim;

 

Üç yıllık bir süre zarfında başta eski ve yeni yönetim kurulumuz olmak üzere, sizlerin de desteğiyle çok büyük işler başardık. Sizlerin desteğinin arkamızda en büyük güç olduğunu biliyoruz, hatırlarsanız geçen yıl ücret zammı olarak düşünülen rakamlar %8- 9 aralığındaydı. Sizler bir çağrımızla Ankara'ya geldiniz, birkaç gün boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığımız istişareler sonrası, TBMM sektörümüzü konuştu. Özel eğitimin daha kaliteli hale getirilmesinin önündeki en büyük engelin, ücret konusu olduğunu herkese anlattık; sonuç olarak “yetmez ama evet” diyeceğimiz % 16 civarında bir ücret iyileştirmesi yapıldı.

 

Yıllardır beklediğimiz eğitimin önündeki en büyük engellerden biri de sivil toplum kuruluşları ile beraber hazırlanması gereken yönetmeliğin hazırlanması ve yayınlanmasıydı. Bu defa yine sizlerin desteğiyle Ankara'da toplandık tüm Türkiye güçlü bir şekilde haykırdı; Sayın Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere Sayın Genel Müdürümüzün de destegiyle yeni yönetmeliğimiz yayınlandı. 

 

Bu süreçlerde çok iyi bir şekilde şahit olduk ki; bir arada olmadıkça, haklı olduğumuz konuyu anlatmakta aciz kalıyoruz. Bir ve beraber olduğumuz müddetçe çok güçlüyüz.

 

Dün olduğu gibi, 14 Ocak Salı günü yine birlikte aşmamız gereken zorlu bir sürece giriyoruz, % 5 gibi bir ücret iyileştirilmesi düşünülen bir konjonktürde değil nitelikli eğitim, eğitimin sürdürülebilirliği dahi imkansız hale gelmektedir.

 

Haydi bir kez daha gelin birlikte güçlü bir şekilde yeniden haklı oldugumuz konuda çok güçlü bir ses çıkartalım ve hak ettiğimiz ekonomik şartlara ulaşalım. Bu süreçte çok emek verdik gece demedik, gündüz demedik mesafe tanımadık, sektörümüzün adını duyurabilecek, kendimizi ifade edebilecek her yere gitmekten çekinmedik, kurum sahibi kardeşilerimizi kurumlarında ziyaret ettik, muhataplarına şartlarımızın iyileştirilmesi adına her fırsatı değerlendirdik, sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettik. 

 

Tüm bu organizasyonlar içerisinde kimseyi dışlamadık, kucaklayıcı olmak en önemli hedeflerimizden biriydi. 1000 üye ile 9 dernekle federasyon olmayı başardık. Sizlerin inancı ve bizlere verdiğiniz muazzam desteğe layık olmak için bizler de var gücümüzle çalıştık, amacımız sizleri her yerde iyi temsil etmekti; bu ağır yük ile sorumluluğumuz büyüktü ve yapacak çok iş vardı. Hiçbir görevi, işi ayırmaksızın hepsine koştuk; Aile çalıştayında da bulunduk, çözger çalıştayında da, ulastirma çalıştayında da, kalkinma bakanlığının çalıştayında da... sektör menfaati nerede olmamızı gerektiriyorsa, bizler sizleri temsilen orada olduk. TOBB ile de çalışmalar yaptık, MUSİAD ile de ortak çalışmalar yürüttük. Ankara, İstanbul ,Izmir Gaziantep ve Samsun Sanayi ve Ticaret odaları ile de çalışmalar yaptık, bütün engelli dernekleri/federasyonları/Konfederasyonlarıyla da çalışmalar yaptık. 

 

Engelliliğin önündeki bütün engeller kalksın diye çalıştık; gerek dernek yönetim kurulu, gerek federasyon yönetim kurulu, gerek bölge başkanlari, gerek il başkanları, gerek kurum sahipleri, hep birlikte büyük işler başardık. Değerli kurucular şimdi kiritik viraji dönüyoruz, gelecek aydınlık günler için çok önemli bir dönüm noktasındayız, şimdi bir nevi hasat zamanımız. Şimdi birlik zamanı, “ben gelmezsem ne olacak” demeyin; 

 

Sen yoksan bir eksiğiz, yalnızız ve zayıfız. Biz birlikte güçlüyüz. Haklı ve güçlü olmak tarifi imkansız büyük başarıların habercisidir; ekmeğimize, emeğimize sahip çıkmak için haydi hep birlikte başarmaya VAR MISIN ?

 

 

Yunus KILIÇ 

GENEL BAŞKAN