Özürlü Çocuklarımızın Velilerinden Damar Okumaya Karşı İmza Kampanyası

 

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde pilot illerde uygulamaya geçen Kurumları çok zor durumda bırakan Damar Okuma sistemi uygulaması  sonunda velileri de isyan ettirdi.

Eğitim alan 300 bin Özürlü birey,600 bin anne-baba,50 bin personel(ayrıca eş ve çocukları) bu durumdan birebir etkilenmekte olduğunu bildiren veliler Yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi için her yolu deneyeceklerini belirttiler.

 

Bir çok ilde örgütlenen veliler seslerini duyurabilmek için Damar okumanın uygulanabilirliğinin neden olmadığı( Örneğin Hastanelerde 6 yaş altı ve özürlüler muaf iken rehabilitasyonlarda zorunlu olması hangi mantıga uygundur gibi ) ile ilgili görüşler yazıldıktan sonra altına imzalar toplanmaya başladı bile.Toplanan bu imzalar bulundukları ilçe,il ve Genel Merkezde bulunan Siyasi partilere,Yerli ve Ulusal BASIN Mensuplarına,Milli Eğitim Bakanlığı Birimlerine,Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırılacağı bilgisi alınmıştır.

İmza Kampanyasına destek isteyen veliler  her kurumun kendi velilerini örgütleyip imza kampanyasına dahil olmaları için Kurumlara büyük görev düştüğünü ve destek beklediklerini belirtmektedirler.

İmza kampanyası ile ilgili gelişmeler burada yayınlanacaktır.

 

NOT: Toplanan imzaların fax ve mail atılacağı adresler  sonra bildirilecektir.